Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL D’ALCALDES DEBAT LA PROPOSTA DE TRANSFORMAR EN CARRETERES 4 CAMINS DE L’ALT PENEDÈS

Els alcaldes també van encarregar al Consell Comarcal que estudiï la viabilitat de posar càmeres de videovigilància en punts estratègics i enlairats de la comarca per detectar columnes de fum als boscos i poder actuar ràpidament en l’extinció dels incendis forestals.

 

En el primer punt de l’ordre del dia, el personal de l’Oficina Tècnica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va presentar la proposta de camins municipals que es podrien convertir en carreteres dins el Pla Zonal de la Diputació de Barcelona: el camí de Can Ros (de Sant Pere de Riudebitlles a Torrelavit), el camí de Moja a Daltmar (d’Olèrdola a Santa Margarida i els Monjos), el camí del Pla del Pèlag (a Olesa de Bonesvalls) i el camí que va de Pacs a les Cabanyes. Tots aquests camins compleixen 4 criteris que fan que la transformació en carreteres sigui avantatjosa: tenen un índex de mobilitat molt elevat (entre 870 i 1400 vehicles diaris), contribueixen significativament a la millora de la xarxa comarcal, la seva transformació en carreteres no té un impacte paisatgístic significatiu i faciliten l’accés a nuclis urbans. Així, els camins de Can Ros o de Daltmar donen accés a aquestes urbanitzacions; el camí del Pla del Pèlag connecta amb Vallirana i el camí de Pacs a les Cabanyes suporta un tràfic important de camions pesants. Un cop s’acordi una proposta definitiva per part dels alcaldes, s’elevarà a la Diputació de Barcelona, que passarà a ser la titular dels camins i es farà càrrec del 100% de la inversió i del manteniment futur.

 

 

En el segon punt de l’ordre del dia, 2 representants de l’ADF de Subirats van presentar el sistema pioner de videovigilància amb càmeres d’alta resolució, sensors de moviment i connectades via wifi, ubicades en punts estratègics del municipi, que té com a objectiu detectar les columnes de fum provocades pels incendis forestals en la fase inicial i poder actuar ràpidament en la seva extinció.

L’ADF de Subirats va plantejar que amb les seves càmeres podien enfocar els boscos de municipis veïns però no podien abastar la totalitat dels seu territori; per fer-ho necessitarien ubicar les càmeres fora del municipi i enfocant cap a Subirats. Tots els alcaldes van valorar molt positivament la iniciativa i van concloure que seria idoni i més econòmic fer una instal·lació d’abast comarcal buscant els punts més alts i estratègicament situats de l’Alt Penedès per poder abastar la totalitat de la massa forestal i crear una xarxa compartida de videovigilància entre tots els serveis de prevenció d’incendis i emergències. Per aquest motiu, el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va encaixar l’encàrrec de liderar aquest projecte en col·laboració amb l’ADF de Subirats i la Federació d’ADF del Penedès-Garraf.

 

 

En el tercer punt de l’ordre del dia, el gerent de Nou Set, Juli Silvestre, va presentar el programa de cooperació público-social “Penedès Inclusió”. Aquesta empresa d’inserció sense afany de lucre treballa des de fa uns anys en aquest projecte de rehabilitació d’espais d’ús públic a càrrec de persones en situació d’atur i en situació de risc social. Ofereixen un contracte de treball d’un any, una formació paral·lela i un acompanyament sociolaboral personal als seus treballadors perquè puguin reincorporar-se al món del treball. Els alcaldes dels 9 ajuntaments que ja treballen amb Nou Set van explicar com havien pogut fer realitat projectes de rehabilitació a mida, com la neteja i el condicionament de rieres, zones de lleure, edificis públics o habitatges socials, i la valoració positiva de l’experiència de treballar amb aquesta empresa penedesenca.

Vilafranca del Penedès, 30 de novem bre de 2016
 

Destaquem