Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL D’ALCALDES I ALCALDESSES DE L’ALT PENEDÈS RET HOMENATGE ALS EXALCALDES JOSEP M. RIBAS I MIGUEL DELGADO

En el transcurs del plenari es van presentar les línies estratègiques del Pla de Gestió de l’Agència Catalana de l’Aigua i les accions que poden afectar directament els municipis

El dijous 31 de març es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès.

Hi va assistir, com a convidat, el nou director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, que va explicar les 5 línies de subvenció per als municipis durant el període 2022-2027: Abastament d’aigua en alta, Transport d’aigua mitjançant vehicles cisterna en situacions d’emergència hídrica, Millora del control dels cabals subministrats en alta, Redacció o actualització de plans directors d’abastament, i Actuacions estructurals a les lleres en zones urbanes.

Reyes va respondre als dubtes dels alcaldes i alcaldesses sobre temes com els límits competencials del manteniment de les lleres dels rius, les depuradores municipals, el cànon de l’aigua i altres. També va recordar que des del passat 15 de març no es pot aplicar l’IVA al cànon de l’aigua i que les persones més vulnerables estan exemptes de pagar aquest cànon.

El plenari del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses va acabar amb els parlaments de Josep M. Ribas i Miguel Delgado, que assistien a la sessió convidats pel president del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès, Cèsar Herràiz, per poder-se acomiadar després d’haver deixat recentment la política activa i, per tant, l’alcaldia.

Josep M. Ribas, alcalde de Sant Sadurní d’Anoia durant 6 anys al llarg de 3 legislatures, va dir sentir-se “molt orgullós de ser un polític de poble” i va afegir que, després d’haver viscut aquesta experiència, “mai no criticaré els que estan sols al davant per fer política, perquè sé el pa que s’hi dona”.

Miguel Delgado, alcalde de Castellet i la Gornal des de 1999 fins a 2022 ininterrompudament, va comentar “los comportamientos miserables hacen tanto daño que no permiten percibir lo que hacemos los políticos de pueblo” i va afegir que se sentia orgullós de la resta d’alcaldes i alcaldesses de l’Alt Penedès per la seva voluntat de continuar endavant fins i tot davant les pitjors circumstàncies.

Vilafranca del Penedès, 4 d’abril de 2022

 

Imatges relacionades

Destaquem