Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL REGULADOR DE LA IGP GALL DEL PENEDÈS EN MARXA

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va convocar, el dimarts 5 d’abril, la primera reunió amb criadors de Gall del Penedès i representants del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat per establir les bases del futur Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès.

 

La reunió va ser presidida pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries de la Generalitat, Antoni Díaz, que va explicar que la IGP (Indicació Geogràfica Protegida) és un segell de certificació associat a uns estàndards de qualitat i que, per tant, “comporta una responsabilitat... però alhora és un valor afegit”. També va explicar que Catalunya ha estat declarada Regió Europea de la Gastronomia 2016, que el sector alimentari mou el 19% del PIB de Catalunya i que “aquest és el millor moment per sortir al mercat, perquè la IGP ens obre totes les portes per exportar a Europa”.

 


En aquest sentit, la consellera comarcal de d'Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Susanna Mèrida, va explicar que des del Consell Comarcal, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura de la Generalitat, s’han organitzat 3 activitats promocionals molt potents per a les properes setmanes: el 25 d’abril, un criador de Gall del Penedès i dos restaurants del projecte “El Penedès, tasta’l” seran presents en un estand de la Fira Alimentària de Barcelona; el cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig, la participació en la Festa de Gastronomia de les Comarques de Barcelona “Alícia’t” de la Fundació Alícia, al Món St. Benet a Sant Fruitós de Bages, i la tercera activitat, la participació en el programa “Cuines” de TV3.
En representació de l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca, la criadora M. Antònia Udina i el president, Joan Casellas, van explicar que el Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès es constituirà inicialment amb els 6 criadors que actualment tenen les seves instal·lacions preparades per complir amb els estàndards de qualitat recollits en el reglament de la certificació IGP, i que posteriorment ja s’hi aniran afegint nous criadors... “crear la DO Penedès, que té pràcticament el mateix abast territorial que la IGP Gall del Penedès, també va costar molts anys”. Els criadors van aprofitar per agrair l’esforç de totes les persones i les administracions, amb especial menció de l’Amadeu Francesch i el Consell Comarcal, que des de fa anys han treballat per fer possible aconseguir finalment la IGP.
El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, i el conseller comarcal d’Agricultura, Pere Soler, van confirmar que el Consell Comarcal continuarà donant suport tècnic i logístic als criadors que vulguin integrar-se dins el Consell Regulador fins que aquest nou organisme pugui funcionar de manera autònoma. L’objectiu d’aquesta col·laboració és que la producció, la comercialització i l’oferta gastronòmica a l’entorn del Gall del Penedès ajudin a crear nous llocs de treball i reforcin l’oferta turística i enoturística del Penedès.
Vilafranca del Penedès, 7 d’abril de 2016
 

Destaquem