Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL DELEGAT DEL GOVERN DE LA GENERALITAT VISITA EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, es va reunir ahir dimarts, dia 19 de novembre, amb el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella; amb el president del Consell d’Alcaldes, David Masdeu, i amb l’alcalde de Vilafranca i diputat al Parlament de Catalunya, Pere Regull, per explicar-los les inversions previstes en els pressupostos de la Generalitat 2014 a la comarca.

 

Fernando Brea va explicar que els 2 grans criteris que han determinat aquests pressupostos són: la reducció del dèficit (el límit del qual ve marcat per l’Estat) i el manteniment de l’Estat del benestar.

També va desglossar les noves inversions que es faran per a cada Conselleria: Interior (obres de manteniment en comissaries i programa de suport a les víctimes), Territori i Mobilitat (Pla de Mobilitat, sistema tarifari amb títol únic i implantació de l’eurovinyeta), Cultura (actes del Tricentenari de 1714 i iniciatives per al foment de la llengua catalana), Benestar Social (lluita contra la pobresa en la infància i l’adolescència, absorció de l’ICASS pel Departament, increments de les dotacions per a la renda mínima d’inserció, els ajuts de menjadors i les persones afectades per desnonaments), Ensenyament (lluita contra el fracàs escolar, FP dual i racionalització de les infraestructures existents per adaptar-les als canvis demogràfics), Economia (Secretaria d’Hisenda i increment de la inversió en Recerca), Empresa i Ocupació (polítiques de desenvolupament empresarial per internacionalitzar les empreses i fer-les més competitives a l’exterior i programes d’inserció laboral per a persones amb discapacitat). Les conselleries d’Agricultura i Sanitat mantindran les mateixes línies d’actuació i el mateix pressupost que l’any anterior.

Pel que fa a les inversions a la comarca, Fernando Brea va explicar que seran de 8.000.217 €. Dins aquesta xifra i a tall d’exemple, destaquen: 3.407.382 € per a la finalització del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de Vilafranca, 1.027.702 € en obres de manteniment i millora de la xarxa de carreteres de la Generalitat, 400.000 € per a obres i equipaments de l’Hospital Comarcal, 195.736 € per a la construcció de la nova Escola Montcau a Subirats, 85.236 € per a obres a la muralla del castell d’Olèrdola, i d’altres.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va explicar la partida per a la finalització de les obres del nou CAP fa que la inversió sanitària a l’Alt Penedès sigui de les més importants del país. I va afirmar que “molta gent dubtava que s’arribés a fer”. També va recordar que dins els pressupostos de 2014 es continuen pagant moltes obres d’anys anteriors, com la C-15 o l’Hospital Comarcal.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, va destacar l’increment de la dotació per pagar el transport escolar i va dir que des del territori es continua reivindicant la millora de les obres al voltant de la rotonda de la C-15 per a l’entrada a Vilafranca des del sud i el desplegament de la fibra òptica a la comarca i especialment als polígons d’activitat econòmica.

Vilafranca del Penedès, 20 de novembre de 2013

 

Destaquem