Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL DESDOBLAMENT DE LA N-340 EN L’ACCÉS SUD A VILAFRANCA ES CONSTRUIRÀ AQUEST ANY

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va obtenir el compromís de conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat d’executar durant l’any 2014 les obres de desdoblament del carril d’accés a la rotonda que enllaça la C-15 amb la N-340 al terme municipal d’Olèrdola.

 

El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, es van entrevistar el dimecres 29 de gener per tractar diferents temes que afecten la comarca. Olivella volia el compromís personal del conseller d’executar les obres de desdoblament durant el 2014, perquè l’obra no estava inclosa dins els pressupostos de la Generalitat d’aquest any.

Els embussos que es creen diàriament a la N-340, des del polígon de Sant Pere Molanta fins a la rotonda de la C-15, són una molèstia per als penedesencs que circulen per aquesta via en direcció Vilafranca i creen problemes de seguretat. El problema de seguretat més impostant és que la central d’ambulàncies comarcal es troba justament dins aquest tram de carretera, per la qual cosa en cas d’emergència sanitària múltiple les ambulàncies no podrien arribar ràpidament a destí; altres problemes de seguretat són els accidents dins aquest tram i l’ús de camins rurals alternatius que no estan pensats per suportar un volum de tràfic elevat ni altes velocitats. Per solucionar aquests embussos, fa temps que des del territori (Consell Comarcal, Consell d’Alcaldes i ajuntaments) es va proposar a la Generalitat que construís un segon carril d’accés a la rotonda des del sud (en direcció contrària ja hi ha dos carrils).

Un segon tema destacat de la reunió va ser la petició, per part del president del Consell Comarcal, que la Generalitat redacti un Pla Director Urbanístic per a l’Alt Penedès. En base a l’especificitat paisatgística del territori, el PDU serviria per facilitar un desenvolupament ordenat i una transformació respectuosa del paisatge de la comarca. Francesc Olivella va exposar que a l’Alt Penedès hi ha moltes construccions agrícoles o vitivinícoles aïllades (masies, cellers, caves i explotacions agrícoles) i que, quan els propietaris volen fer alguna ampliació de les instal•lacions o una transformació per a nous usos (enoturístics o allotjaments rurals), cal que el seu ajuntament aprovi prèviament un Pla Especial. La complexitat i la lentitud dels tràmits fan que no s’acabin materialitzant moltes d’aquestes iniciatives de creixement o reconversió, amb la qual cosa es frena una dinàmica de potenciació del territori que seria perfectament compatible amb la preservació i la millora del seu paisatge.

Finalment, l’últim tema plantejat a la reunió pel president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va ser la idoneïtat de redactar un Pla Territorial del Penedès. Aquest pla s’hauria de redactar des de la Generalitat amb la participació de les 4 comarques que pertanyen a l’àmbit Penedès (Alt Penedès, Baix Penedès, Anoia i Garraf). El conseller Santi Vila va estar d’acord amb la proposta i van acordar parlar-ne en una propera reunió amb representants de les 4 comarques.

Vilafranca del Penedès, 3 de febrer de 2014

 

Destaquem