Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL GALL DEL PENEDÈS, EL PLAT FAVORIT DELS CATALANS?

El Consell Comarcal demana el vot de la ciutadania de l’Alt Penedès per a la recepta de Gall del Penedès del restaurant vilafranquí El Racó de la Calma, el “Bombó de gall del Penedès farcit de pruna, a l’aroma d’espígol i pinyons garapinyats”.

 

La revista CUINA torna a convocar el concurs per decidir quin és el plat favorit dels catalans per a l’any 2017, a decidir entre els 22 plats preparats per 22 restaurants que representen les 22 indicacions geogràfiques protegides (IGP) o denominacions d’origen protegides (COP) de Catalunya. Aquest concurs està patrocinat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i per cerveses Damm. Compta amb el suport d’Ametller Origen i amb col·laboració del Fòrum Gastronòmic de Girona, Mas Uniformes i la Federació Catalana d’IGP i DOP.

Les votacions a favor d’un o altre plat es fan a través del web somgastronomia.cuina.cat i cada persona pot votar tantes vegades com vulgui. Fins al 3 de novembre cada setmana s’aniran eliminant receptes segons els vots que hagin aconseguit. El diumenge 19 de novembre, en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, es revelarà quina recepta ha de guanyat el concurs El plat Favorit.

El restaurant El Racó de la Calma participa des de fa anys en el projecte “El Penedès Tasta'l, impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Aquest projecte promou la col·laboració i la complicitat entre els sectors de l’artesania agroalimentària i la restauració, representats respectivament per l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès i el Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès.

Des del Consell Comarcal es demana el vot per al plat presentat pel restaurant El Racó de la Calma, per donar a conèixer a tot Catalunya el Gall del Penedès i l’excel·lent oferta gastronòmica de la comarca.

Vilafranca del Penedès, 18 d’octubre de 2017
 

Destaquem