Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL PETIT COMITÈ, ESPAI DE TROBADA PER A FAMÍLIES D’INFANTS DE L’ALT PENEDÈS

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Institut Català de la Salut posen en marxa diversos espais on compartir i reflexionar sobre la cura, l’educació i la criança dels fills i filles

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir als pares i les mares espais d'escolta activa i per a la creació de xarxa de comunitat des d'un enfocament preventiu, i alhora oferir eines a les famílies en relació amb la criança dels seus fills.

Aquesta iniciativa vol contribuir a crear xarxes familiars als municipis de la comarca i aconseguir millorar la disposició cap a la salut dels infants a partir de l'empoderament de les seves famílies.

La iniciativa s’emmarca dins el Pla d'Acció Comunitària i Inclusiva de l'Alt Penedès i ha nascut del treball conjunt dut a terme entre professionals de l'Institut Català de la Salut i el Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

Els espais de trobada, anomenats “El Petit Comitè”, seran llocs on els progenitors podran compartir les seves inquietuds parentals amb la resta de participants i trobar suport en altres pares i mares amb fills i filles de les mateixes edats.

Els espais tindran una durada de 8 sessions i es reuniran durant els mesos d’octubre i novembre de 2023. Els grups de famílies estaran dinamitzats per un equip multidisciplinari i comptaran amb intervencions específiques de nutricionistes i referents de benestar emocional, entre d’altres.

Els primers municipis que acolliran El Petit Comitè són:

  • Santa Margarida i els Monjos (famílies amb infants de 3 a 6 anys), els dimecres de 9.30 a 11 h
  • Sant Pere de Riudebitlles (famílies amb infants de 6 a 9 anys), els dilluns de 9.30 a 11 h
  • El Pla del Penedès (famílies amb infants de 3 a 6 anys), els dimarts de 17.15 h a 18.45 h

Al llarg de l’any 2024 està previst donar continuïtat a aquesta iniciativa fins a arribar a tots els municipis de l’Alt Penedès.

Les famílies que estiguin interessades a participar-hi han de fer la seva inscripció a través d’aquest formulari.

Vilafranca del Penedès, 16 d’agost de 2023

Destaquem