Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL PROJECTE “PENEDÈS RAINBOW” DEL CONSELL COMARCAL DEL PENEDÈS FOMENTA LA INCLUSIÓ LGTBIQ+ A LES EMPRESES

Aquesta iniciativa experimental promou la comprensió de la nova llei 4/2023 i dona suport a la integració del col·lectiu LGTBIQ+ mitjançant eines i estratègies per a la gestió de la igualtat i la diversitat en l'àmbit laboral

En una roda de premsa realitzada el dimarts 19 de desembre, el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va presentar la guia “Eines i estratègies per a la gestió de la igualtat, la diversitat i la inclusió a l’empresa” en el marc del projecte "Suport a la Rainbow Economy com a element d’atracció i retenció de talent".

Aquest projecte innovador s’emmarca en els projectes experimentals de la Diputació de Barcelona i té com a objectius principals oferir una perspectiva positiva del col·lectiu LGTBIQ+ i facilitar a les empreses la comprensió de la nova llei 4/2023, de 28 de febrer, per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI.

La guia, elaborada per la comunicadora i artista Thaïs Kempell, ofereix un banc de recursos per a les empreses perquè recopila totes les eines disponibles per a l'elaboració de plans d'igualtat, generals o específics. La guia estarà disponible, en breu, en dos formats: paper i digital, i es facilitarà a totes les empreses de la comarca que així ho sol·licitin al Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal (jmartinezcapenedes.cat – Tel. 93 890 00 00 ext. 130).

A més de la guia, el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha posat en marxa un conjunt de càpsules de sensibilització per a empreses en col·laboració amb Maria Giralt, vicepresidenta de la cambra LGTBIQ+ de Barcelona i directora del PRIDE Social de Barcelona.

La iniciativa de les càpsules ha tingut una acollida entusiasta, amb una demanda considerable per part de les empreses de la comarca. Les càpsules tenen com a objectiu proporcionar coneixements pràctics i experiències concretes sobre la integració del col·lectiu LGTBIQ+ en els entorns laborals.

Des del Consell Comarcal es va fer una "scrapper" dels motors de cerca i es van identificar 134 empreses a l’Alt Penedès referenciades com a “LGTBI friendly”. El projecte “Penedès Rainbow” anima les empreses a incorporar aquesta referència als seus perfils i contribuir al creixement d'aquesta comunitat.

20 de desembre del 2023, Vilafranca del Penedès.

 

Destaquem