Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL REPTE D’EDUCAR-NOS!

I Cicle de xerrades d’Educació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Diu el proverbi africà que "per educar un infant, cal tota una tribu". Amb aquesta mirada, el Servei d'Ensenyament del Consell Comarcal, en col·laboració amb Eduxarxa, posa en marxa el primer cicle de xerrades adreçades a la comunitat educativa: famílies, associacions de famílies d’alumnes, docents, regidors i tècnics municipals, tècnics d’entitats socials, culturals i de lleure, i públic en general interessat en aquesta temàtica.

Les xerrades són una oportunitat per reflexionar plegats sobre alguns dels principals reptes educatius que tenim com a societat, són un espai virtual per pensar i repensar-nos, per compartir eines i per fer xarxa.

La primera xerrada (4 de maig) tractarà sobre com educar en el consentiment i la sexualitat positiva i tractarà sobre les vivències sexo-afectives respectuoses, la prevenció, la detecció i l’abordatge de les relacions abusives i l’acompanyament als nois i noies en la seva sexualitat.

La segona xerrada  (1 de juny) tractarà sobre els patis de les escoles i instituts com poden a espais d’inclusió o de discriminació segons el seu disseny i arquitectura i quines intervencions es poden fer en els diferents espais.

La tercera xerrada (26 d’octubre) estarà dedicada a la prevenció, la detecció i l’abordatge de l’assetjament a Internet. Es donaran eines per promoure un ús segur de la xarxa per part d’infants i adolescents.

La quarta i última xerrada d’enguany (30 de novembre) es dedicarà a l’aprenentatge com un procés global més enllà de les fronteres de l’escola i s’explicaran experiències i casos inspiradors d’altres municipis de Catalunya sobre centres educatius que han teixit aliances educatives amb el seu entorn.

Durant el curs 2020-2021, en el context de la crisi sanitària provocada per la covid-19, el format de les xerrades serà telemàtic. Les persones prèviament inscrites a cada xerrada rebran un enllaç Zoom per correu electrònic i un recordatori de la xerrada. La inscripció és gratuïta i oberta a tothom.

Tota la informació i els enllaços per inscriure-s a cadascuna de les 4 xerrades es poden trobar en un destacat a la pàgina d’inici de la web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès:

https://www.ccapenedes.cat/actualitat/destaquem/el-repte-deducar-nos-cicle-de-xerrades  

Vilafranca del Penedès, 27 d’abril de 2021

Destaquem