Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL SERVEI COMARCAL D’HABITATGE ORGANITZA UNA TROBADA AMB LES ENTITATS SOCIALS I ELS SINDICATS DE LA COMARCA

Aquesta trobada formada part d’un conjunt de reunions que el Servei d’Habitatge del Consell Comarcal està portant a terme per donar a conèixer els recursos del servei i promoure la prevenció en matèria d’habitatge

El dimarts 23 de gener va tenir lloc aquesta trobada. Es va convocar amb l’objectiu de compartir i debatre les necessitats i demandes en l’àmbit de l’habitatge i exposar els recursos del Servei d’Habitatge i les iniciatives i propostes de les entitats.

Els representats de 9 entitats i sindicats van poder conèixer de primera mà el funcionament del Servei Comarcal d’Habitatge. Els tècnics del Consell van transmetre la necessitat d’ incorporar la visió de l’habitatge en els diferents àmbits d’actuació de les entitats, per potenciar la prevenció. La prevenció i la informació és cabdal per evitar l’aparició i agreujament dels problemes i possibilitar un factor de protecció a les persones.

Les entitats i els sindicats van aportar les seves preocupacions, recursos i actuacions. Els seus professionals van valorar positivament la trobada i es va acordar iniciar i mantenir el contacte, així com organitzar altres trobades.

L’habitatge és una de les necessitats essencials i el fonament necessari per al desenvolupament de les persones i la superació de molts problemes relacionats amb la feina, la salut, l’autonomia o l’emancipació. Durant la sessió es va exposar la necessitat d’afavorir la coordinació i treball integral amb les persones per tal de garantir una major eficiència i eficàcia davant les problemàtiques i demandes que es presenten com són les consultes i els deutes, les dificultats d’accés a l’habitatge, la pujada dels lloguers o els desnonaments.

Les entitats que van assistir van ser: Caritas, Creu Roja, Actua, Fundació Pro-Penedès, Sòcio - Sanitari Ricard Fortuny, Mas Albornà, Fundació l’Espiga, UGT, Empresa d’Inserció Garbet.

Vilafranca del Penedès, 31 de gener de 2024

Destaquem