Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ELS CONSELLS COMARCALS DE L’ALT PENEDÈS, EL BAIX PENEDÈS I EL GARRAF SIGNEN UN PROTOCOL DE COL·LABORACIÓ

Els 3 consells comarcals treballaran plegats en els àmbits de la Promoció Turística i Econòmica

 

Francesc Olivella, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès; Eva Serramià, presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès; Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, i Sergi Vallès, president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, s’han reunit avui a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès per establir les bases d’una col·laboració més estreta en tots els àmbits relacionats amb la Promoció Turística i Econòmica: l’Enoturisme, la planificació territorial, la mobilitat i la cultura.

 


Sergi Vallès ha explicat que un objectiu molt important d’aquest mandat era aconseguir la incorporació del Consell Comarcal del Garraf al Consorci de Promoció Turística del Penedès i que finalment s’ha fet realitat: “estem molt satisfets perquè tenen molta experiència i moltes idees a aportar en l’àmbit del Turisme i l’oferta enoturística no estava completa sense el Garraf”.
Eva Serramià, presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, ha deixat clar que “no veiem el treball conjunt com una competició, sinó com una manera de treballar en benefici de tots. A més, cada comarca aporta relacions i complicitats amb les seves comarques veïnes, que amplien l’àmbit d’influència i ens beneficien a tots. Volem crear el costum de treballar plegats”.
Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, ha explicat que “les 3 comarques tenen en comú que són receptores de persones provinents de l’Àrea Metropolitana de Barcelona; això ens enriqueix i alhora ens suposa un repte per cohesionar la població d’origen amb la població nouvinguda tot mantenint la identitat del territori. Sumar esforços ens reportarà més èxits. (...) El Garraf aporta un port que pot facilitar el trasllat de mercaderies fora del territori i l’arribada de creuers amb milers de turistes”.
Francesc Olivella, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, ha afirmat que “el turisme d’interior i el de costa són complementaris; hem d’integrar-los en una oferta conjunta que inclogui aquells temes que ja són d’àmbit Penedès (la vinya, el Gall del Penedès o la Ruta del Xató) perquè esdevinguin un atractiu global de la destinació. (...) Tenim la porta oberta a la participació dels consells comarcals de l’Anoia, el Baix Llobregat i l’Alt Camp, perquè una part important dels municipis d’aquelles comarques estan inclosos en el territori de la DO Penedès.”

 


El protocol de col·laboració signat avui recull principis comuns com: vetllar per posicionar la marca “Penedès” entre les més reconegudes a nivell mundial, treballar plegats en projectes de promoció turística sota la marca “enoturismePENEDÈS”, treballar perquè les comarques i els municipis siguin identificats pel públic potencial com a pertanyents a la marca i guanyar competitivitat econòmica com a territori.
Els 3 presidents han anunciat, a més, la celebració de taules de treball itinerants per tractar tots els àmbits que es considerin d’interès comú i que s’afegiran a les reunions de treball ordinàries del Consorci de Promoció Turística del Penedès. Així doncs, es volen fer taules de treball sobre el Pla Territorial Parcial, les infraestructures de mobilitat, les polítiques d’Ocupació, les problemàtiques compartides de Serveis Socials i les polítiques culturals.
Vilafranca del Penedès, 18 de febrer de 2016
 

Destaquem