Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ELS POLÍGONS DE L’ALT PENEDÈS, AL CERCADOR DE L’ÀREA METROPOLITANA

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per a la dinamització de l’oferta de sòl industrial a ambdós territoris

El president Xavier Lluch va explicar que des de l’anterior legislatura l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal ha dut a terme la tasca d’identificar les parcel·les i les naus disponibles als polígons d’activitat econòmica de l’Alt Penedès i ha fet difusió d’aquesta informació a través de la web www.poligonsaltpenedes.com. Ara, aquesta informació s’ampliarà mitjançant la incorporació del cercador de naus, parcel·les i locals disponibles, de l’AMB per facilitar l’establiment de noves empreses al Penedès. I estarà disponible també a la web de l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic www.infopae.amb.cat. “Som veïns i els lligams comercials són importants, i ho han de ser més. Estem molt a prop de BCN i la supressió dels peatges és una gran oportunitat per omplir els nostres polígons amb empreses de valor afegit. Avui és un dia important per als polígons de la nostra comarca”.

Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, va destacar que “Sumem recursos públics per projectar-nos sobre el teixit econòmic i productiu i en benefici de l’interès general. Amb l’intercanvi d’informació sobre els nostres polígons, enfortim l’oferta de les nostres comarques, evitem duplicitats, aprofitem les eines que ja tenim, compartir experiències i desenvolupem junts les eines que ens falten”.

Els objectius d’aquesta col·laboració són: atraure noves empreses perquè s’instal·lin als polígons de l’Alt Penedès i de l’Àrea Metropolitana i contribueixin a crear nous llocs de treball; incentivar inversions, promoure l’associacionisme dins els polígons, afavorir la projecció cap a l’exterior, treballar l’economia circular i, en general, enfortir les cadenes de producció locals”.

Lluís Valls, vicepresident del Consell Comarcal i president de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal, va explicar que “en el mandat anterior es va posar en funcionament la web de polígons per captar noves empreses; després ha aparegut la covid, amb una repercussió important a l’Alt Penedès, per això és tan important transformar les àrees empresarials en un factor estratègic del territori. La col·laboració amb l’Agència de l’AMB ens ajudarà a actualitzar constantment la informació de la nostra web de polígons mitjançant les seves eines de dades massives (Big Data) i ens ajudarà a difondre l’oferta disponible als nostres polígons des del seu cercador. (...) Aquesta informació ens permetrà avaluar també la necessitat o no de crear nou sòl industrial”.

Els conveni signat entre el Consell Comarcal i l’Àrea Metropolitana de Barcelona també preveu la col·laboració per dur a terme tot tipus d’actuacions conjuntes de promoció i millora dels polígons i facilitar l’intercanvi de productes i serveis entre ambdues administracions relacionats amb l’objecte del conveni.

Vilafranca del Penedès, 1 d’octubre de 2021

 

Destaquem