Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ES LLIUREN ELS PREMIS DEL CONCURS "ENDEVINA-LA!" A VILAFRANCA I A SANT SADURNÍ

 

Els serveis de català de Vilafranca i l’Alt Penedès i de Sant Sadurní d’Anoia han lliurat els premis del concurs "Endevina-la!". Per decidir les persones que han guanyat els diferents premis, tant a Vilafranca com a Sant Sadurní s’ha fet un sorteig amb les butlletes que s'han recollit als establiments comercials de les dues poblacions que han col·laborat a organitzar el joc.

 

 

Vilafranca

El Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès va fer el sorteig i va lliurar dos premis el 13 de juny. El regidor de Comerç de l'Ajuntament vilafranquí, Manel Monfort, i el representant del Consell Comarcal de l'Alt Penedès al Consell del Centre de Normalització Lingüística, Pere Soler, van assistir a l’acte i van ser els encarregats de treure les butlletes guanyadores.

Un dels premis va ser per al participant que hagués encertat més butlletes. En aquesta categoria hi va haver 6 persones que havien encertat les 39 butlletes, i el guanyador va ser Guillem Revuelta, d'11 anys. Es va emportar un lot de productes cedits pel Servei de Català i per 25 establiments col·laboradors.

L'altre premi, a la participació, se’l va emportar Núria Carreras, voluntària del programa Voluntariat per la llengua (VxL), que havia resolt 13 jeroglífics. Aquest segon premi consistia en un lot més petit de productes, també cedits pel Servei de Català i per 8 establiments.

A Vilafranca, han participat en el concurs 39 establiments, tots ells col·laboradors del VxL, i 199 persones, 12 de les qual van reunir 39 butlletes, una per establiment, que era el nombre màxim que es podien omplir. Es van recollir 969 butlletes amb la solució dels diferents jeroglífics que mostraven els aparadors dels establiments participants, 908 de les quals eren correctes. Per tant, la rebuda ha estat molt positiva, tant des del punt de vista de la xarxa d'establiments adherits al VxL com dels alumnes i els clients que s'han animat a participar-hi.

Per acabar l’acte, es va celebrar l’èxit del concurs amb una copa de cava.

 

 

Sant Sadurní d’Anoia

A Sant Sadurní, el sorteig del concurs "Endevina-la!" i el lliurament de premis es va fer el dia 9 de juny, a la seu de l'associació de comerciants Som Sant Sadurní. La

guanyadora va ser Sílvia Mañé Vallès, de 37 anys. El premi era una cistella de fruita i verdura, gentilesa de la botiga Arrels i de Som Sant Sadurní.

La participació també ha estat un èxit ja que s'han recollit 505 butlletes als 38 establiments que han col·laborat en el concurs, 401 de les quals eren encertades. L'activitat ha format part del programa d'actes del Maig Gastronòmic, organitzat per Som Sant Sadurní.

 

"Endevina-la!"

"Endevina-la!" és un joc-concurs lingüístic basat en jeroglífics de Jordi Esteban, que dinamitza el sector comercial. Consistia a resoldre uns jeroglífics exposats en diferents establiments comercials. Un cop resolt l'enigma, calia entrar a la botiga i demanar una butlleta de participació, omplir-la amb la solució corresponent i deixar-la a la mateixa botiga. Totes les butlletes recollides van entrar en els sortejos per determinar els guanyadors. Aquest joc es va organitzar per primera vegada el 2015 al CNL del Vallès Oriental.

 

Juny de 2016

Destaquem