Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FIBRA ÒPTICA A LES CABANYES, FONT-RUBÍ, SANT LLORENÇ D’HORTONS, SANTA FE, TORRELAVIT I VILOBÍ

La Diputació de Barcelona va presentar el projecte per fer arribar la fibra òptica a aquests 6 municipis de l’Alt Penedès a través de la Xarxa de Carreteres Locals de titularitat pròpia

 

Les obres començaran a finals d’abril i finalitzaran abans del 31 de desembre de 2018. Així ho van anunciar el diputat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació, Joan Carles García Cañizares, i el d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, durant l’acte presentació del projecte als alcaldes celebrat el dilluns 16 d’abril a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Aquesta actuació forma part d’una de les accions prioritàries del Pla de mandat 2016-2017 de la Diputació per promoure que qualsevol persona dins el territori de la demarcació de Barcelona tingui accés a serveis de banda ampla competitiva i de qualitat, en línia amb l’agenda digital europea.

 

 

Per fer arribar la fibra òptica s’aprofitaran els projectes ja planejats per a la conservació i la millora de la seguretat en les carreteres, i s’incorporarà dins de la de cuneta de formigó la infraestructura per a la fibra òptica. En concret, es construirà una secció de 4 tri-tubs de 20 mm amb arquetes als extrems, als nuclis de població i als polígons d’activitat econòmica.

El projecte s’ha fet de forma coordinada amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) i l’acord permetrà a la corporació reservar conductes per cablejar els edificis de la Generalitat (bàsicament centres d’atenció primària i escoles) i el seu possible ús en serveis tecnològicament avançats d’autoprestació sobre les carreteres.

Soterrar la fibra òptica és un sistema de distribució dels senyals de telecomunicació molt fiable, de molt altes prestacions i poc o gens afectat per les condicions ambientals i meteorològiques externes. A més, és respectuós amb el medi ambient i les persones i presenta un risc d’obsolescència molt baix per a la propera dècada.

 

 

A finals d’abril s’iniciaran les obres per cablejar els 21 Km de carreteres que portaran la fibra òptica als municipis de les Cabanyes, Font-rubí, Sant Llorenç d’Hortons, Santa Fe del Penedès, Torrelavit i Vilobí del Penedès. La inversió a l’Alt Penedès serà d’1,67 M € i la població potencialment beneficiària és de 7.794 habitants. La Diputació ha dissenyat aquest projecte per als municipis on no hi ha fibra òptica o on només hi ha un operador, per tal d’aconseguir preus competitius per als veïns.

En una segona fase prevista per al següent mandat, la Diputació, en conveni amb la Generalitat, desplegarà la fibra òptica als municipis de Castellví de la Marca, Gelida, Mediona, Santa Margarida i els Monjos i Subirats, aprofitant la Xarxa de Carreteres Locals de la Diputació de Barcelona que enllacen amb carreteres de la Generalitat.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va afirmar que “a nivell comarcal és una gran notícia, perquè no podem quedar-nos enrere en una qüestió tecnològica tan important i necessària per a la ciutadania i les empreses del nostre territori” .

Vilafranca del Penedès, 18 d’abril de 2018

Destaquem