Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FIRA DE LA GENT GRAN DE L’ALT PENEDÈS

El dissabte 30 de juny es va celebrar a Sant Quintí de Mediona la Fira de la Gent Gran organitzada pel Servei de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran, les dinamitzadores de la Gent Gran de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Quintí i el Casal de Gent Gran amfitrió

 

La Fira commemorava 2 fites: la celebració de la 20a edició MotrActiva (Mostra d’Activitats Lliures dels Casals de Gent Gran de l’Alt Penedès), del Consell Comarcal i del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, i el 15è aniversari del Projecte de dinamització de la gent gran de la Diputació de Barcelona.

 

 

 

La fira va començar amb un esmorzar al pavelló esportiu i els parlaments de benvinguda a càrrec de l’alcalde de Sant Quintí de Mediona, Pol Pagès; la diputada delegada de Benestar i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch. En els seus parlaments van destacar el treball conjunt entre administracions que havia permès la celebració de la fira i van afirmar que cal que les persones grans participin amb normalitat en tots els àmbits de la vida pública i associativa.

Tot seguit van lliurar els premis del concurs de fotografia “Mirades des de l’experiència” que van recaure en Josefina Delgado, de Vilafranca (3r premi); Dolors Martí, de Vilafranca (2n premi), i Joan Mateu, de Torrelles de Foix (1r premi), i els premis del concurs literari “Lletres des de l’experiència” que van recaure en Montserrat Esteve, de Sant Llorenç d’Hortons (poesia) i Josep Casanelles, de Sant Sadurní d’Anoia (prosa).

Després es van homenatjar 3 “persones grans amb mèrit” proposades pels casals de la comarca: Eulàlia Gabarró, de Vilafranca; Teresa Boada, de Sant Cugat Sesgarrigues, i Conxita Edo, de Sant Pau d’Ordal. Aquest reconeixement va ser creat pel Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès per distingir les persones grans de la comarca que tenen una especial trajectòria vital i una major participació en tasques de voluntariat social o cultural.

 

 

 

En acabar els actes al pavelló esportiu, els més de 300 assistents a la Fira de la Gent Gran van anar en cercavila, acompanyats dels grallers i els capgrossos de Sant Quintí, fins al casc antic on els esperaven nombroses activitats paral·leles per dur a terme al llarg del matí: xerrades, tallers, projeccions audiovisuals, exposicions (entre elles, la MostrActiva), lectures en veu alta, presentacions, exhibicions i una visita guiada pels carrers del poble. Aquestes activitats es van organitzar en col·laboració amb col·lectius, entitats i empreses de la comarca.

 

 

 

Després d’un matí molt ocupat, els assistents van tornar al pavelló on els esperava el dinar i una sobretaula amb un escenari obert a càrrec dels casals de gent gran, amb actuacions presentades pel periodista Àlex Santamaria que va amenitzar tota la jornada amb les seves intervencions.

La cloenda va anar a càrrec de l’alcalde, Pol Pagès, i el conseller comarcal de Benestar Social i vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Bosch, que van agrair la feina de totes les persones que havien fet possible la Fira de la Gent Gran: el personal de Serveis Socials del Consell Comarcal, les dinamitzadores de la gent gran de la Diputació, els casals de gent gran de tota la comarca, el Casal de Gent Gran de Sant Quintí de Mediona i la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès.

Vilafranca del Penedès, 4 de juliol de 2018

 

Destaquem