Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

II JORNADES GASTRONÒMIQUES DE SANT JOAN A L’ALT PENEDÈS

El Consell Comarcal, el Gremi d’Hostaleria, l’Associació d’Artesans Agroalimentaris i quatre ajuntaments de l’Alt Penedès col·laboren per tirar endavant aquesta iniciativa que combina l’oferta gastronòmica amb l’oferta cultural.

 

El dilluns 12 de juny es van presentar en roda de premsa les II Jornades Gastronòmiques de Sant Joan en el marc del projecte de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i “El Penedès, tasta’l” del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Des de la posada en marxa d’aquest darrer projecte l’any 2013, l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha dut a terme diferents iniciatives per afavorir el consum i el coneixement dels productes artesans agroalimentaris de qualitat de la comarca de l’Alt Penedès: el Gall del Penedès, l’ànec mut, el préssec, les melmelades, l’oli d’oliva, els vins i caves, etc.

 

 

Susanna Mèrida, consellera d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra del Consell Comarcal, va explicar que les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan es duran a terme els dies 24 i 25 de juny. Durant el cap de setmana, 10 restaurants de l’Alt Penedès oferiran, a més del seu menú habitual, el menú “El Penedès, tasta’l”, a un preu únic de 25 € (tot inclòs), basat en aquests productes de proximitat.

Els restaurants que participen en aquesta iniciativa són: Cal Padrí (Castellví de la Marca), Masia Catalana La Casa del Conill (Sant Miquel d’Olèrdola), El Papà de Pontons (Pontons), Cal Ticus i Fonda Neus (Sant Sadurní d'Anoia) i Ca l’Ibèric, Restaurant-Cafeteria Casino, Els Fogons, Rostisseria Desperta Ferro i Taverna l’Ateneu (Vilafranca del Penedès).

Els clients que demanin el menú especial “El Penedès, tasta’l” rebran, a més, una invitació per gaudir gratuïtament d’una activitat cultural a l’Alt Penedès. En concret, l’Ajuntament de Castellví convida els clients a una degustació gastronòmica i de vins i caves, el 21 d’octubre, a la Mostra Gastronòmica de la Festa del Most de Castellví de la Marca; l’Ajuntament d’Olèrdola ofereix una visita gratuïta al Castell d’Olèrdola, l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia convida els clients a visitar el Centre d’Interpretació del Cava i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès els lliura una entrada per al Vinseum.

La consellera Mèrida va explicar que les visites culturals que els ajuntaments regalen als clients dels restaurants volen ser un incentiu perquè tornin a la comarca un altre dia per participar en l’activitat cultural i, de passada, potser coneguin un altre restaurant.

Anna M. Subirats, presidenta de l'Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l'Alt Penedès, i Núria Carbó, presidenta del Gremi d'Hostaleria i Turisme de l'Alt Penedès, es van mostrar satisfetes de la col·laboració que ambdues entitats duen a terme entre si i amb el Consell Comarcal i es van mostrar disposades a seguir treballant conjuntament per donar a conèixer els productes de Km 0 i l’oferta gastronòmica de qualitat de l’Alt Penedès. En aquest sentit, van recordar que els productes de Km 0 i els petits productors que fan productes ecològics i artesans estan indissolublement lligats a la temporalitat; és a dir, no podem pretendre menjar préssecs de Km 0 a l’hivern, ni calçots ecològics del Penedès a l’estiu.

Tota la informació sobre les II Jornades Gastronòmiques de Sant Joan a l’Alt Penedès, inclosos els menús de cada restaurant, es pot consultar al web www.elpenedestastal.cat i al web del Consell Comarcal www.ccapenedes.cat

Vilafranca del Penedès, 14 de juny de 2017

Destaquem