Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

INAUGURACIÓ DEL NOU EDIFICI KM0 ENOTURISMEPENEDÈS

La 5a destinació turística de Catalunya, la marca enoturismePENEDÈS, ja disposa d’una seu única a Vilafranca per atendre els visitants i per aplegar totes les persones que treballen per promocionar la marca

 

El dimarts 10 de desembre, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; acompanyat de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull; el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, i el president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, Santi Soler, va presidir l’acte d’inauguració de la nova seu, ubicada al carrer d’Hermenegild Clascar, núm. 2, davant per davant del Consell Comarcal.

La nova seu té dues plantes. A la planta baixa s’atendrà els visitants que busquin informació sobre llocs i activitats d’interès turístic; està decorada amb plafons lluminosos amb fotografies de Blai Carda que aniran canviant amb les estacions de l’any; també hi ha una petita sala de projeccions per veure audiovisuals. A la planta primera hi haurà les oficines del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès (que fins ara ocupava un espai dins les dependències del Consell Comarcal) i l’aula de formació. A aquesta nova seu es traslladarà també el personal de l’Oficina de Turisme de Vilafranca (que tancarà les seves portes).

Santi Soler, president del Consorci de Promoció Turística, va donar les gràcies “a totes les persones, empreses i institucions que han cregut en aquest projecte” i va recordar unes paraules de la directora del Consorci “aquesta feina que fem ens fa sentir el Penedès al 100%” i va afegir “compartim el sentiment, fem que ho sentin també els nostres turistes”.

Francesc Olivella, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va explicar que feia 6 anys que es treballava des del territori per aconseguir tenir una seu pròpia per al projecte enoturismePENEDÈS i va afirmar que “la combinació del sector públic amb el sector privat és el que realment funciona”. Olivella també va explicar que “dins el projecte de promoció turística de l’enoturisme a Catalunya que impulsa la Generalitat, enoturismePENEDÈS està en primera posició, però encara tenim un llarg camí per recórrer”. També va esmentar altres iniciatives de promoció turística que es duran a terme en els propers mesos des del Consell Comarcal: la senyalització enoturística, la senyalització de les rutes verdes i la senyalització del traçat de la Via Augusta al seu pas per l’Alt Penedès.

Pere Regull, alcalde de Vilafranca, va insistir en la importància de sumar esforços i fer campanyes de conscienciació perquè tothom entengui que el turisme és un benefici per a tothom. “Si la gent es guanya la vida amb l’enoturisme, podrem mantenir la nostra idiosincràsia. Hem de deixar de banda els localismes i, quan els turismes ens preguntin, hem de donar tots la mateixa resposta: al Penedès, tot és fantàstic”.

Va cloure els parlaments, el president de la Diputació de Barcelona. Salvador Esteve, que va afirmar que “difondre la vostra oferta turística, rica i variada, comporta obrir les portes del Penedès de bat a bat i necessitarà de la col•laboració de tots” i va reiterar el compromís de la Diputació de donar suport a la ciutadania, també en aquest tema, a través de les institucions locals.

L’acte es va cloure amb la projecció de l’audivisual de promoció de l’enoturismePENEDÈS elaborat per Punt TV (que es pot veure al web www.enoturismepenedes.cat) i amb una visita a les noves dependències de la seu.

Vilafranca del Penedès, 12 de desembre de 2013

 

Destaquem