Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL I LA UPC EDITEN EL LLIBRE “PERSONATGES DE LA CIÈNCIA I LA TECNOLOGIA AL PENEDÈS: SEGLES XVIII-XXI”

El vilafranquí Jaume Baltà i Moner ens descobreix amb aquest llibre els pioners de la ciència i la tecnologia de l’Alt Penedès. Ha fet un exhaustiu treball de compilació i recerca per documentar l’obra dels personatges més destacats de la ciència i la tecnologia des del segle XVIII fins a l’actualitat.

L’any 2017 es va publicar una primera versió d’aquest treball de recerca, que ara s’ha ampliat amb més personatges destacats del món de la ciència i la tecnologia de l’Alt Penedès i amb personatges de la comarca del Garraf.

La presentació del llibre en suport paper a la seu del Consell Comarcal estava prevista per a aquest Sant Jordi; aquesta edició en paper es farà igualment, però s’ha hagut de posposar per les mesures de confinament per la coronavirus.

Per aquest motiu, s’ha optat per fer-ne la difusió gratuïta de la versió digital, que es pot trobar en aquest enllaç amb el Portal del coneixement obert de la Universitat Politècnica de Catalunya:

https://upcommons.upc.edu/handle/2117/183920

Molts dels 50 personatges bibliografiats són desconeguts per a la majoria de penedesencs i és sorprenent descobrir el volum de la seva obra i la seva curiositat científica.

Vilafranca del Penedès, 22 d’abril de 2020

Destaquem