Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

JORNADA DEL PROGRAMA TREBALL, TALENT I TECNOLOGIA AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

Sectors econòmics emergents i formació professional al sector agroalimentari de la Regió Metropolitana de Barcelona

Ahir dilluns 14 de març, es va fer al Consell Comarcal una jornada del programa Treball, Talent i Tecnologia per analitzar els perfils de treball emergents en el sector agroalimentari i les competències requerides per a aquests perfils. També es van analitzar la transformació digital de les empreses del sector agroalimentari i les necessitats de formació en competències digitals de les persones que hi treballen.

En el transcurs de la jornada es va presentar un estudi fet per l’Observatori FP i Mercat de Treball de la Fundació BCN Formació Professional en què es valora l’adaptació i l’adequació de l’oferta formativa professionalitzadora a les transformacions de les principals ocupacions de l’Agricultura. Aquest estudi permetrà al Consell Comarcal proposar accions que contribueixin a  garantir la qualitat i la millora del sistema de formació professional amb relació a la cadena de valor de l’alimentació i les begudes a l’Alt Penedès.

En el marc de la jornada, també es van presentar dues ponències de Joan Solé, director de l’Escola Agrària de Vitivinicultura i Enologia d’Espiells, i Rubén Nadal, coordinador Innova FP de IES Eugeni d’Ors, per il·lustrar, des de la perspectiva de dos centres formatius de la comarca, quines seran les noves ocupacions d’aquesta cadena de valor, quines eines seran necessàries per treballar-hi i com l’habilitació digital serà necessària per emprendre nous negocis i ocupacions sostenibles.

Vilafranca del Penedès, 15 de març de 2022

Destaquem