JORNADA ENOGASTRONÒMICA D’INTERCANVI PER A EMPRESES
La jornada estava organitzada pel Servei de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Consorci de Promoció Turística del Penedès i el portal Gastroteca.cat de la mà de l’empresa Caram, Caram!. També hi va col·laborar l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i va rebre el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.
L’objectiu de la jornada era generar noves oportunitats de negoci i fomentar el consum responsable dels productes de proximitat a l’Alt Penedès comarca.
Lluís Valls, president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, va destacar la importància d’aquesta iniciativa perquè genera sinergies entre els agents del territori i els productors agroalimentaris, alhora que fomenta la dinamització econòmica.
Joan Manel Montfort, president de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, es va mostrar-se satisfet per la rebuda d’aquesta primera edició en la qual han participat 30 establiments de la Ruta del Vi del Penedès i 15 empreses agroalimentàries de la Xarxa Productes de la Terra.
Núria Catà, consellera comarcal d’Agricultura, Medi Rural i Productes de la Terra, va defensar la importància de posar en valor els productes de proximitat i de donar a conèixer tot allò que té l’Alt Penedès.
Finalment, Imma Ferret, alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, va convidar els participants a gaudir i aprofitar el castell de Penyafort per acollir tot tipus d’activitats de promoció del territori.
Clara Soler i Gemma Muray, de l'empresa Caram, Caram!, van organitzar la dinàmica del “speed tasting”. Les empreses de la Ruda del Vi tenien 15 minuts per conèixer cadascuna de les empreses agroalimentàries i els seus productes: oli, embotits, cervesa, cafè, suc de raïm, formatges, horta, melmelades, torrons i carquinyolis.
Amb aquesta iniciativa, els organitzadors volen impulsar que els productes de la terra arribin als cellers, restaurants i allotjaments turístics que aposten per oferir als seus clients productes locals i de qualitat, incorporant aquests productes a les experiències turístiques que cadascun d’ells ofereix com a empresa.
Vilafranca del Penedès, 18 d’octubre de 2023