Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

JORNADA INFOPARTICIPA AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

La Federació de Municipis de Catalunya va organitzar una sessió formativa per als ens locals de l’Alt Penedès i el Garraf sobre transparència i qualitat de la informació pública

Susanna Mérida, secretaria general adjunta de la FMC, va explicar que l’Àrea de Bon Govern de la Federació vol ajudar els ens locals a assolir el Segell Infoparticipa “perquè el compliment de la normativa de Transparència pot semblar una feina feixuga i poc lluïda i les administracions a vegades prioritzen altres àrees de servei; això fa que el nombre d’administracions que obtenen el Segell estigui relativament estancat”.

El Segell Infoparticipa l’atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona, avaluant la informació que es publica a les webs i els portals de Transparència de les administracions públiques.

Per atorgar el Segell, el ComSET té en compte aspectes qualitatius, com ara que la informació estigui organitzada i presentada de manera clara, intel·ligible, completa i actualitzada, per possibilitar consultes àgils i ràpides per part de la ciutadania. I per facilitar la tasca dels serveis de Comunicació i Transparència de les administracions, ha elaborat una Guia per a l’Eficàcia Comunicativa, amb criteris bàsics sobre com elaborar i organitzar els continguts dels webs corporatius perquè siguin amigables i eficients i útils per a la ciutadania.

Per presentar la Guia i explicar aquests criteris a polítics i tècnics, es va fer una sessió formativa a càrrec d’Armand Balsebre, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, i Marta Corcoy, doctora en Periodisme i responsable de l’equip d’avaluació del Segell Infoparticipa.

A més d’explicar com millorar els webs de les administracions, els ponents van explicar els criteris que serviran per atorgar el Segell de 2022 (cada any els criteris són més exigents) i van donar orientacions pràctiques per millorar la redacció de les notícies i elements comunicatius de les administracions.

Va cloure la jornada el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, que va agrair el compromís dels tècnics de Comunicació i Transparència amb aquesta forma de servei a la Ciutadania.

Vilafranca del Penedès, 13 de maig de 2022

 

Destaquem