Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

JORNADA SOBRE OCUPABILITAT I PERSONES TRANS*

La Xarxa de Municipis LGTBI+ organitza a Terrassa la Jornada Transinlab per al pròxim 18 d’octubre a Foment de Terrassa

La Jornada Transinlab té com a objectius conèixer la realitat de les persones trans* en l'àmbit laboral, obtenir recursos i detectar oportunitats i reptes de millora en matèria d'ocupació.

S'emmarca en un conjunt d'accions promogudes per la Xarxa de Municipis LGTBI+ de Catalunya que permeten connectar les persones i les entitats LGTBI+, les empreses i les administracions públiques, per compartir experiències i crear sinergies de col·laboració.

La Xarxa de Municipis LGTBI+ de Catalunya es va constituir el 28 de juny de 2016 a partir de la voluntat de ajuntaments catalans compromesos des de feia anys amb el desplegament de les polítiques de gènere, i convençuts de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals i defensar el dret de totes les persones a estimar i viure la seva sexualitat, expressió i identitat de gènere, amb igualtat d'oportunitats. Actualment la Xarxa està integrada per ajuntaments, consells comarcals, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

La Jornada Transinlab és fruit del compromís dels membres de la Xarxa d’impulsar polítiques LGTBI+ i defensar els drets fonamentals del col·lectiu; concretament, en el cas de la Jornada, de les persones trans*.

Gràcies a aquest treball conjunt, en els darrers anys s'han dut a terme diferents accions de les quals destaca l'elaboració de dues guies per millorar la inserció laboral de les persones trans*. En la seva elaboració hi van participar professionals de la Xarxa vinculats a diversos àmbits de l'ocupació i de la igualtat de gènere i polítiques LGTBI+. També hi van participar referents del col·lectiu LGTBI+ i especialistes en la matèria, com Miquel Missé, sociòleg, consultor i formador en polítiques públiques per la diversitat sexual i de gènere.

La Jornada Transinlab vol posar sobre la taula diferents problemàtiques que afecten gran part de les persones trans* a Catalunya, com ara l'atur, la dificultat per trobar oportunitats laborals, etc. Alhora vol permetre teixir aliances, conèixer projectes i programes actius, i obrir un diàleg enriquidor que doni continuïtat a aquest camí iniciat, amb l'objectiu de consolidar el canvi i continuar promovent polítiques LGTBI+ que donin resposta a les necessitats pròpies d'una realitat diversa.

Per inscriure’s a la Jornada Transilab o tenir més informació es pot consultar la pàgina web https://terrassaocupacio.cat/es/transinlab22-es/

  • Informació de la jornada:
  • Data: Dimarts, 18 d’octubre de 2022
  • Horari: de 9.30 a 14.00 hores
  • Lloc: Foment de Terrassa (carretera Martorell, 95 - Terrassa)
  • Organitza: Xarxa de Municipis LGTBI+ de Catalunya
  • Acull: Ajuntament de Terrassa (Foment i servei LGTBI+)

Vilafranca del Penedès, 11 d’octubre de 2022

Destaquem