Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ACORD DE REINDUSTRIALITZACIÓ DE ROBERT BOSCH CASTELLET TANCAT AMB ÈXIT AMB EL SUPORT DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS, LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA, LA GENERALITAT DE CATALUNYA I EL MINISTERI D’INDÚSTRIA, COMERÇ I TURISME

En el marc del Pla de Reindustrialització de la planta de Robert Bosch–Castellet, s'ha tancat amb èxit l'acord de reindustrialització del projecte industrial de GCR Group per a la seva implantació al complex que fins ara ha ocupat la multinacional alemanya.

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès, en el marc del Pla de Prestació i Suport al Sector de l'Automoció promogut per la Diputació de Barcelona, amb el suport i la coordinació del Departament d’Indústria de la Generalitat i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, amb l’ajuda dels dels sindicats CCOO i UGT i amb el suport tècnic de la consultora Metyis, ha impulsat els treballs de cerca d'inversors per a la reindustrialització de la planta de Robert Bosch a Castellet i la Gornal que ha facilitat l'arribada del projecte de GCR.

GCR Group és una empresa europea amb presència a tot el món, líder en el desenvolupament de compostos reciclats i masterbatch de minerals d'alta qualitat i ambientalment eficients, per a la indústria del plàstic d’ús alimentari per a altres usos com l’automoció.

Aquesta empresa té ja dues plantes operatives a Catalunya i ha presentat la proposta d´un sòlid projecte industrial per a Castellet, amb una previsió de creació d’ocupació al voltant del centenar de llocs de treball i amb una previsió de contractació d´almenys 60 dels treballadors afectats pel tancament de Robert Bosch.

Amb la signatura finalitza el procés de formalització del seu acord amb Robert Bosch. La Comissió de reindustrialització formada pels representants dels treballadors/es i els agents socials (CCOO i UGT), la Generalitat de Catalunya, Robert Bosch, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, la Diputació de Barcelona i l'assistència tècnica de la consultora Metyis, ha culminat així la seva missió de presentar una alternativa industrial per a les instal·lacions de Bosch-Castellet.

S'obre ara una nova fase d'implantació, en la qual, per fer possible la materialització del nou projecte, cal la màxima col·laboració de les entitats i els agents locals.

Conscient de les repercussions positives per a l'economia i l’ocupació que pot tenir la posada en marxa de la fàbrica de GCR Group a Castellet, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, lidera la Comissió de reindustrialització per coordinar les tasques de suport per a la implementació del projecte de GCR Group.

Aquesta comissió s'ocupa de coordinar les tasques de gestió de la borsa de treball, els plans de formació i el suport a la implantació del nou projecte, i ja s'han fet més de 120 entrevistes. L'objectiu és facilitar la posada en marxa i garantir el compliment dels compromisos de creació d'ocupació per tal de reforçar el teixit industrial i desenvolupar alternatives laborals de qualitat per a la població activa de la comarca.

Vilafranca del Penedès, 6 d’abril de 2022

 

Imatges relacionades

Destaquem