Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’AJUNTAMENT DE VILAFRANCA I EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS PROMOUEN LA CULTURA DE LA MEDIACIÓ

Amb motiu de la celebració del Dia internacional de la Mediació, el divendres 27 de gener, l’Ajuntament i el Consell Comarcal van instal·lar un estand informatiu conjunt al vestíbul de l’edifici dels jutjats de Vilafranca.

 

El vicepresident i conseller de Benestar Social del Consell Comarcal, Jordi Bosch, i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, van visitar l’estand i van explicar quines tasques duen a terme ambdues administracions per difondre la cultura de la Mediació.

 

 

Jordi Bosch va explicar que, cada dilluns, una advocada contractada pel Consell Comarcal està a disposició del públic, a la sala de la delegació del Col·legi d’Advocats de l’edifici dels jutjats de Vilafranca, per informar gratuïtament sobre què és la Mediació i per a què serveix i per respondre les preguntes que els vulguin fer les persones que estiguin pensant a acollir-se a aquesta fórmula alternativa de resoldre els conflictes.

La mediació és un procés de gestió de conflictes en què una persona professional de la Mediació fa possible que les persones parlin, reflexionin i cerquin de forma conjunta una solució vàlida, responsable i útil per a tothom. La mediació és una elecció voluntària que comporta la predisposició de les parts a arribar a un acord; té uns nivells d’èxit i de satisfacció molt elevats: es resolen el 80% del conflictes.

En el cas del Consell Comarcal, s’aconsella recórrer a la Mediació a les persones amb problemàtiques familiars (separacions, divorcis, herències, etc.) que s’adrecen a Serveis Socials i que mostren la voluntat d’arribar a acords.

Per part de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa va explicar que, des del Servei de Mediació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca, s’empra la Mediació per prevenir i resoldre conflictes veïnals (150 casos nous atesos durant l’any 2016) i que la valoració posterior de les persones usuàries d’aquest servei és molt positiva.

Zaballa va fer èmfasi que en la mediació no hi ha guanyadors ni perdedors, sinó persones que col·laboren per trobar la millor solució. És una manera d’enfrontar els conflictes que permet estalviar temps a totes les parts; a més, s’evita el desgast personal i material que suposa el fet d’haver de recórrer a la via judicial i haver d’acatar la sentència imposada per un jutge.

Vilafranca del Penedès, 27 de gener de 2017

 

Destaquem