Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ECONOMIA DEL PAISATGE COM A MOTOR DE COMPETITIVITAT ECONÒMICA

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès i la Diputació de Barcelona s'uneixen per impulsar el programa innovador “Penedès Landscapes, Economia del Paisatge”

En els últims anys, el paper del paisatge ha adquirit una importància creixent en el context de la comarca de l'Alt Penedès, emergint com un recurs econòmic d'una importància primordial.

En un esforç conjunt per impulsar el desenvolupament local, aquest programa pretén fer del paisatge una eina vital per captar i retenir talent, promoure el desenvolupament sostenible i reforçar la identitat local.

Aprofitar els recursos naturals i culturals de l'entorn permet no només el creixement econòmic, sinó també la conservació de l'activitat als pobles, tot afavorint les singularitats dels petits municipis i potenciant la nova ruralitat.

Penedès Landscapes consta d’un conjunt de propostes per transformar el paisatge en un element clau de competitivitat econòmica a la comarca. Aquestes propostes s’emmarquen en dues línies d'acció fonamentals: la recuperació de varietats tradicionals de l'Alt Penedès i el relleu generacional agrari.

La recuperació de varietats agràries tradicionals que s’han adaptat òptimament al territori té com a objectiu preservar el patrimoni genètic i agrícola de la comarca i proporcionar als productors locals varietats agrícoles amb un valor afegit específic del territori.

La línia d’acció per afavorir el relleu generacional agrari farà propostes per facilitar la incorporació de nova pagesia necessària per preservar l’agricultura al nostre territori, enfrontant els desafiaments de l'envelliment de la població agrària i la manca de successió en les explotacions agrícoles, amb les dificultats socials i culturals que això comporta.

Per tal de donar a conèixer el programa “Penedès Landscapes. Economia del Paisatge” i involucrar el sector agrari i agroalimentari de la comarca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès organitzarà diverses sessions informatives.

Les persones interessades poden contactar amb el Servei de Promoció Econòmica del Consell Comarcal mitjançant el correu electrònic ajimenez@ccapenedes.cat o trucant al telèfon 93 890 00 00 ext. 123 i 165.

Per inscriure’s a les activitats programades i a les sessions informatives cal omplir aquest formulari.

Vilafranca del Penedès, 6 de novembre de 2023

Destaquem