Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ESCOLA DE MÚSICA DE L’ALT PENEDÈS CELEBRA EL 10È ANIVERSARI AMB UNA CANTATA

Xavi López Peñas, professor de vent fusta de l’Escola de Música de l’Alt Penedès, ha composat per a l’ocasió la lletra i la música de la cantata “Riu amunt”, que parla sobre els processos migratoris i la diversitat cultural dels pobles, amb una gran sensibilitat envers el planeta.

 

El dissabte 27 de maig, l'Escola de Música de l'Alt Penedès (EMAP) celebrarà el tradicional Concert de final de curs, alhora que commemorarà el seu 10è aniversari d’existència, en un acte que es farà a l’auditori del Centre Cívic de la Granada.

 

 

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès va posar en marxa l’EMAP durant el curs 2006-2007, per cobrir el buit existent en l’oferta de l’ensenyament musical de base a la comarca. Des de l’any 2008, l’EMAP és una escola autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Prop de 200 alumnes de Sensibilització, Iniciació i Cant Coral interpretaran dissabte la cantata “Riu amunt” acompanyats per més de 20 alumnes de piano, percussió, baix, guitarra, saxo, clarinet, flauta travessera, trompeta, trombó, violí i violoncel. La narració anirà també a càrrec d’alumnes de l’escola, que interpretaran els diferents personatges del conte.

L’EMAP té una estructura descentralitzada, per apropar la formació musical als petits municipis (el Consell Comarcal signa convenis de col·laboració amb els ajuntaments per a la prestació d’aquest servei). L’alumnat que participarà en el concert de la Granada pertany als 18 municipis del Penedès que actualment integren l'EMAP: Avinyonet del Penedès, les Cabanyes, Cabrera d’Anoia Font-rubí, la Granada, Mediona, Pacs del Penedès, el Pla del Penedès, Puigdàlber, Olesa de Bonesvalls, Sant Llorenç d’Hortons, Santa Margarida i els Monjos, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Fe del Penedès, Subirats, Torrelavit i Vilobí del Penedès.

Atès que l’aforament de l’auditori és limitat, es faran dues sessions de la cantata: la primera, a les 5 de la tarda, i la segona, a ¾ de 7. L’entrada és gratuïta i oberta al públic. Més informació, al blog de l’EMAP (www.emap.cat).

Vilafranca del Penedès, 22 de maig de 2017

Destaquem