Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’EXPOSICIÓ ENTRE NOSALTRES, AL CAP DE SANT SADURNÍ D’ANOIA

Hi ha gent que pensa que tots els joves prenen drogues, però... ni tota la gent jove pren drogues, ni tota la gent que pren drogues és jove

Amb aquest lema es presenta l’exposició “Entre Nosaltres”, que es podrà visitar fins al 22 de març al CAP de Sant Sadurní d’Anoia. Prèviament es va exposar al CAP Vilafranca Nord i el CAP Alt Penedès.   

Aquesta exposició està dissenyada i organitzada per l’associació Promoció i Desenvolupament Social, amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l’equip sanitari del CAP de Sant Sadurní.

Els programes de prevenció de les drogodependències adreçats a la població adulta solen ser minoritaris. Tanmateix, les persones adultes també estan exposades a situacions de vulnerabilitat davant el consum o els problemes associats a l’ús de drogues. Bé perquè poden viure esdeveniments vitals estressants (atur, separació, mort, malaltia, etc.), bé perquè la percepció de risc d’algunes conductes és baixa, etc.

L’exposició s’emmarca dins les accions del Pla Local de Drogues de Vilafranca del Penedès INDROGS, que coordina el Servei de Prevenció de Drogues del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, i es duu a terme en col·laboració amb l’Institut Català de la Salut.

Permet reflexionar sobre l’ús de drogues al voltant de situacions molt quotidianes, com ara l’excés de confiança o l’automedicació. També inclou informació per ajudar a valorar el consum propi i per conèixer les vies que es poden consultar en cas d’abús i dependència.

Aquesta exposició complementa el treball de prevenció que es realitza a la comarca des del Servei d'Assessorament Familiar d'Alcohol i altres Drogues (SAFAD) del Consell Comarcal. És un servei dirigit a qualsevol persona preocupada pel consum de drogues, propi o d'algú proper, i es pot demanar hora trucant al Tel. 93 118 40 05.

Vilafranca del Penedès, 10 de març de 2023

Destaquem