Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’OCIC INFORMA: FI DEL ROAMING A LA UNIÓ EUROPEA

A partir del 15 de juny, les trucades des del mòbil i el consum d’internet quan viatgem dins la UE es pagaran com si fóssim a casa

 

A partir del 15 de juny de 2017 desapareix el roaming (serveis de telefonia en itinerància entre els països de la Unió Europea). És a dir, les trucades, els sms i el consum de dades o internet que es facin des de qualsevol dels 28 països de la Unió Europea quedaran incloses en la tarifa que tingueu contractada amb la vostra operadora de telefonia, i no es podran cobrar a part. En la pràctica, l’operadora només restarà el vostre consum de veu o dades del volum del consum del pla de tarifes nacionals que tingueu contractat.


Per tant, les normes de la UE sobre el roaming permeten ara utilitzar els dispositius en qualsevol país europeu igual que es fa en el país de residència habitual, sempre i quan l’ús d’aquests serveis en itinerància sigui raonable o similar al que es fa en el país d’origen.


Recordem, però, que:

  • En els països de fora de la UE continuen aplicant-se les tarifes de roaming. Informeu-vos del seu cost amb la vostra operadora abans de viatjar i recordeu que podeu desactivar l’ús de dades en itinerància per evitar sorpreses a la factura quan torneu.
  • En les zones frontereres amb països de fora de la UE (Andorra, Marroc, etc.), abans d’utilitzar el mòbil cal comprovar que estigueu connectats a un operador del país de la UE on estigueu. En cas contrari, us aplicaran tarifes de roaming.
  • Si viatgeu en creuer, eviteu l’ús del mòbil ja que en alta mar el preu que us cobrarà l’operador dependrà de la ubicació del vaixell i us poden aplicar les tarifes de les connexions via satèl·lit, que són molt elevades.

 

Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor

CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

C/ Hermenegild Clascar, 1-3 - 08720 Vilafranca del Penedès

Tel. 93 890 00 00 - consum@ccapenedes.cat

 

Destaquem