Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’OFICINA COMARCAL DE CONSUM GESTIONA LES RECLAMACIONS DELS USUARIS DEL SERVEI DE TRANSPORT D’AUTOBÚS DE VILAFRANCA A BARCELONA

L’OCC del Consell Comarcal de l’Alt Penedès també s’encarrega de traslladar les queixes de les persones usuàries a la Generalitat de Catalunya

Des del mes de setembre, l’Oficina Comarcal de Consum està atenent i gestionant queixes i denúncies de les persones usuàries del servei de transport d’autobús de Vilafranca del Penedès a Barcelona. Les queixes i denúncies fan referència als freqüents endarreriments i anul·lacions de servei i a l’escassedat d’oferta en les hores puntes, principalment de 6 a 8 del matí. Els usuaris han de fer llargues cues a l’estació i a les parades d’autobusos i sovint no poder utilitzar la línia i s’han de quedar a terra.  

L’Oficina Comarcal de Consum ha traslladat aquestes queixes i denúncies a la Direcció General de Transports de la Generalitat de Catalunya i ha compartit la problemàtica amb l’Agència Catalana del Consum.

La Subdirecció General de Transport Públic per Carretera i Mobilitat informa que la demanda del servei des del mes de setembre ha augmentat un 40% per la manca de fiabilitat de la línia de rodalies R4, per l’augment de l’ús del transport públic versus el transport privat i pels descomptes tarifaris vigents.

Així mateix, informa s’està negociant amb l’empresa concessionària l’augment del nombre i la freqüència d’autobusos i que, des del 14 d’octubre, s’ha incrementat l’oferta en un 30%.

Finalment, pel que fa a les queixes de les persones usuàries, informa que s’ha demanat una auditoria externa per valorar el servei i millorar-lo. Segons la Subdirecció General de Transport Públic, s’estan prenent mesures per resoldre la situació al més aviat possible.

Des de l’Oficina Comarcal de Consum s’informa que les persones usuàries poden reclamar a l’empresa concessionària la devolució de l’import del bitllet per manca o retard en la prestació dels serveis. En cas de no rebre resposta, poden presentar una reclamació al Consell Comarcal per intentar solucionar el conflicte a través de la mediació en consum o mitjançant la Junta Arbitral de Transport de Catalunya.

Per a més informació, poden contactar amb l’Oficina Comarcal de Consum a través del web www.ccapenedes.cat/consum, trucant al telèfon 93 890 00 00 ext. 114 o per correu electrònic consum@ccapenedes.cat.

Vilafranca del Penedès, 27 de novembre de 2023

 

Destaquem