Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’OFICINA COMARCAL DE JOVENTUT CONVOCA UN CONCURS PER IL·LUSTRAR LA CAMPANYA #alTpenedesfestaXigualTAT

El concurs vol donar a conèixer el Protocol comarcal sobre les violències sexuals i LGTBI-fòbiques a l’espai públic i els contextos d’oci

PROTOCOL COMARCAL SOBRE LES VIOLÈNCIES SEXUALS I LGTBI-FÒBIQUES A L'ESPAI PÚBLIC I ELS CONTEXTOS D'OCI

Des dels serveis de Joventut i Igualtat del Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’estan impulsant diferents accions per a l’eradicació de la violència envers les dones i el col·lectiu LGTBI. Es tracta de treballar per aconseguir que els espais de socialització no estiguin condicionats per raó de sexe, orientació o identitat de gènere, i desnaturalizar els comportaments més arrelats socialment que fonamenten el desenvolupament i la presència de les violències masclistes.

En aquesta línia, l’any 2021 es va elaborar un protocol adreçat als ajuntaments i els agents socials del territori per dotar-los d’un instrument que els permeti actuar davant tot tipus d’assetjaments i violències sexuals i LGTBI-fòbiques en l’espai públic i els contextos d’oci.

Per tal de donar a conèixer el Protocol entre les persones joves, l’Oficina Comarcal de Joventut ha convocat un concurs per il·lustrar la campanya #alTpenedesfestaXigualTAT. La campanya vol difondre els valors per a una societat igualitària, justa i lliure de violències, i també vol conscienciar la població juvenil sobre la greu problemàtica d’aquesta xacra de la nostra societat.

El concurs convida les persones joves d’entre 16 i 25 anys a crear, construir o inventar una obra en format artístic o digital que visibilitzi l’empoderament juvenil per fer front a aquesta mena d’actituds i conductes. Aquest concurs és un exercici de reflexió, on es promouen el pensament crític i la denúncia mitjançant la construcció artística, i també la possibilitat d'escoltar i atendre les veus de les persones joves en diferents llenguatges artístics.

El període de presentació és del 31 de març al 7 d’abril del 2022 (ambdós inclosos), de forma presencial mitjançant registre d’entrada amb cita prèvia al Consell Comarcal de l’Alt Penedès (carrer d'Hermenegild Clascar,1-3, de Vilafranca del Penedès).

Podeu consultar les bases clicant sobre aquest enllaç.

Vilafranca del Penedès, 21 de febrer de 2022

Destaquem