Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA COL·LABORARÀ AMB EL CONSELL COMARCAL PER A LA REHABILITACIÓ DE LA CASA JANÉ FORMOSA

L’edifici acollirà tots els serveis de l’Àrea de Serveis a les Persones i Igualtat del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Sergi Vallès, diputat delegat de l’Àrea d’Infraestructures i Territori de la Diputació de Barcelona, ha informat en roda de premsa que la Diputació de Barcelona, en el marc del desplegament de l’acord de govern a la Diputació, finançarà el 70% de l’import (700.000 EUR) de les obres de rehabilitació i adequació de la Casa Jané i Formosa, un immoble protegit pel Catàleg de patrimoni històrico-artístic de Vilafranca del Penedès i declarat Bé Cultural d’Interès Local.

El 30% restant de l’import de les obres es finançarà amb una subvenció del Departament de Drets Socials de la Generalitat amb fons Next Generation i una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, ha explicat que “està previst que les obres finalitzin a principis de l’estiu de 2024 i poder fer el trasllat dels serveis de l’Àrea de Serveis a les Persones i Igualtat abans de la tardor”.

Lluch ha defensat que “la inversió per comprar i adequar aquest edifici s’ajusta a les necessitats i el volum dels serveis que haurà d’acollir”. A més, “rehabilitant un edifici de valor patrimonial es protegeix el patrimoni arquitectònic i cultural de Vilafranca i comarca”. En aquest sentit, el Consell Comarcal demanarà a l’Ajuntament que la visita a l’edifici formi part de la Ruta Modernista de Vilafranca.

Jordi Bosch, vicepresident i president d’aquesta Àrea, ha explicat que “no només es fa atenció primària, sinó que hi ha altres serveis com mediació, atenció psicològica, atenció a la infància en situació de risc, dinamització de la gent gran, Joventut, etc.”.

Albert Tort, vicepresident i portaveu del Govern del Consell Comarcal, ha comentat que atès que en aquesta Àrea hi treballen prop de 60 professionals i que cada any s’atenen prop de 15.000 persones, “aquest edifici ubicat al costat de la seu del Consell Comarcal serà una molt bona opció per poder oferir una atenció més acollidora, amable i accessible”.

La superfície útil actual Casa Jané i Formosa són 400 m2 i s’ampliarà 310 m2 a través d’unes estructures de disseny modern i lleuger que s’instal·laran a la zona de jardí i que es destinaran a fer la primera atenció a les persones usuàries. El projecte ha estat redactat per l’estudi d’arquitectura Genís Planelles, de Vilafranca.

Vilafranca del Penedès, 25 de setembre de 2023

Imatges relacionades

Destaquem