Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA I EL COL·LEGI D’ARQUITECTES DE CATALUNYA PREMIEN EL PROJECTE PENEDÈS 360º DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

Els premis “Accions innovadores en la gestió de l'hàbitat urbà” reconeixen l’esforç i difonen el treball dels i les arquitectes que treballen a les administracions públiques locals

L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc el dijous 6 d’octubre al Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú, amb motiu de la inauguració de la 1a Mostra d’Arquitectura del Garraf i el Penedès. La Mostra exposa les prop de 100 obres presentades als premis.

Les mostres d’arquitectura tenen com a objectiu la difusió tant del coneixement arquitectònic com de la tasca i les competències dels arquitectes en tots els seus vessants i perfils. Alhora serveixen per difondre l’arquitectura més rellevant de cada territori.

Amb els premis “Accions innovadores en la gestió de l’hàbitat urbà”, la Diputació de Barcelona vol reconèixer específicament el treball professional dels i les arquitectes de les administracions locals que contribueix a la millora dels equipaments públics i els espais urbans, ja sigui a través de la planificació, el disseny o la construcció de la ciutat. Alhora vol reconèixer la tasca dels arquitectes en els projectes que requereixen d’una intermediació entre la ciutadania i la decisió política, com ara els processos de gentrificació i degradació urbanes, l’accés al verd urbà o les intervencions a nivell urbanístic i d’infraestructures.

Un jurat integrat per membres de les demarcacions de Barcelona i el Vallès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i representants de la Diputació de Barcelona, va ser l’encarregat de valorar els treballs presentats a partir de criteris com que l’actuació formi part d'una estratègia municipal amplia, la complexitat de la problemàtica abordada (entesa com l'existència d'agents i interessos contraposats), la innovació en la metodologia o processos establerts per abordar la problemàtica, i també el grau d'assoliment dels objectius i la capacitat de la metodologia per ser aplicada en altres municipis.

Cristina Montserrat, arquitecta de l’Oficina Tècnica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i responsable tècnica del projecte Penedès 360º, va recollir el premi atorgat a aquest projecte.

El Consell Comarcal va elaborar el projecte Penedès 360º en estreta col·laboració amb 14 ajuntaments de l’Alt Penedès i amb el Consorci de Promoció Turística del Penedès. La Unió Europea el va considerar com una aposta conjunta pel territori per la qual cosa li va atorgar la màxima subvenció dins el programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. El Consell Comarcal ha destinat la subvenció FEDER a cofinançar 20 actuacions de millora en espais d’interès turístic i enoturístic per incrementar el potencial global de la comarca com a destinació de referència.

Vilafranca del Penedès, 14 d’octubre de 2022

Imatges relacionades

Destaquem