Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA PRESENTA AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS EL NOU MARC DE COOPERACIÓ LOCAL

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa , i el vicepresident primer, Dionís Guiteras, van presentar als alcaldes de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf els instruments de cooperació de la Diputació del mandat 2016-2019.

A la presentació hi van assistir també el diputat Pere Regull, els president del Consell Comarcal del Garraf, Gerard Figueras, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, com a amfitrió de l’acte.
Dionís Guiteras va explicar que la Diputació ofereix als ajuntaments, consells comarcals i altres ens locals 3 instruments de cooperació: les Meses de concertació, el Catàleg de Serveis i els programes complementaris. Les Meses de concertació serveixen per finançar nous equipaments i infraestructures i per mantenir els ja existents; el Catàleg de Serveis ofereix suport econòmic, material i tècnic en gairebé tots els àmbits de competència municipal i comarcal (especialment serveis generals i projectes destinats a garantir la cohesió social) i, finalment, els programes complementaris estan destinat a pal·liar situacions d’emergència social i a garantir la solvència financera dels ens locals.

 


La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, va explicar que els recursos es reparteixen de manera segmentada per franges de població, per tal que no es concentrin en els nuclis de població més importants i amb més capacitat per prestar serveis: “El nostre objectiu és l’equilibri territorial; donar als municipis les eines perquè puguin prestar els mateixos serveis independentment d’on estiguin i del nombre d’habitants que tinguin”. Conesa va animar els ajuntaments que disposin d’una situació financera sanejada a sol·licitar fons de les Meses de concertació de la Diputació per invertir-los en la construcció o el manteniment d’infraestructures i equipaments, “perquè no està garantit que la Generalitat convoqui el Pla Únic d’Obres i Serveis per manca de recursos i les Meses de concertació potser seran el principal instrument d’inversió durant el mandat”. La presidenta de la Diputació va anunciar també que durant els propers mesos es podran sol·licitar plans d’ocupació en l’àmbit local per pal·liar els alts índexs d’atur d’alguns municipis.

 


En el transcurs de la roda de premsa posterior, els presidents dels dos consells comarcals van exposar les línies prioritàries dels ajuts que sol·licitaran a la Diputació de Barcelona durant aquest mandat. Gerard Figueras va dir que “per al Consell Comarcal del Garraf les prioritats són la dinamització dels polígons d’activitat econòmica, els plans d’ocupació i els projectes turístics (molts d’ells d’àmbit Penedès)”. Francesc Olivella va explicar que “per al Consell Comarcal de l’Alt Penedès les prioritats seran, a més de tots els projectes ordinaris inclosos dins el Catàleg de Recursos, les obres de manteniment de la pavimentació de la xarxa de camins, la integració paisatgística de les rotondes i la senyalització enoturística”.
Vilafranca del Penedès, 1 de febrer de 2016

Destaquem