Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA DIPUTACIÓ HA APORTAT PROP DE 33 MEUR A L’ALT PENEDÈS I PROP DE 20 MEUR AL GARRAF

El president de la Diputació de Barcelona i el vicepresident responsable de Cooperació Local van presentar ahir al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, davant els alcaldes de l’Alt Penedès i el Garraf, el nou Catàleg de Serveis 2014 i les inversions que s'han realitzat en aquestes dues comarques al llarg de la legislatura.

 

El president de la Diputació, Salvador Esteve, va afirmar que “Tot i el complicat context econòmic actual, la nostra voluntat és continuar donant suport al món local”, referint-se al conjunt d'instruments que la corporació posa al servei dels ens locals perquè aquests puguin continuar prestant serveis als ciutadans.
A través de les meses de concertació, el Catàleg de Serveis i els programes complementaris (com el d'urgència social o el de suport a l'economia productiva local), la Diputació fa possible que els municipis i els consells comarcals puguin prestar els serveis locals. En aquest sentit, el president de la Diputació va explicar que “som conscients de les dificultats que pateixen els governs locals i per això intentem unificar objectius i oferir l'ajuda que se'ns demana”. I va afegir que “la tasca que fem és tot el contrari del que proposa la nova Llei de Reforma Local, ja que la Diputació sempre ha treballat al servei dels governs locals i són ells qui han de prioritzar les seves necessitats”.
Els governs locals (ajuntaments i consells comarcals) de les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf, han rebut durant aquesta legislatura 32,78 MEUR i 19,58 MEUR, respectivament, en inversions al territori pactades a través dels diferents instruments de concertació del pla "Xarxa de governs locals 2012-2015" i altres instruments de suport.
El president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Francesc Olivella, va agrair el treball en xarxa que realitza la Diputació “i especialment que, per primer cop en la Història, la Diputació tingui en compte els consells comarcals i la nostra situació complicada, perquè, entre d’altres, gestionem temes de Benestar Social i Ensenyament (que representen més del 60% del nostre pressupost)”. Així mateix, el diputat de la comarca i responsable de l'Àrea de Turisme de la Diputació, Ramon Riera, va afirmar que “és necessari explicar la tasca que fem, poble a poble, perquè portem gairebé 800 MEUR invertits a la demarcació de Barcelona”.
El vicepresident tercer de la Diputació i responsable de Cooperació Local, Joaquim Ferrer, va explicar les principals novetats del Catàleg d'enguany, que se centren en la qualitat i la transparència “perquè l'objectiu és obtenir un compromís de qualitat per adaptar al millor possible els serveis i els recursos a les necessitats reals dels governs locals”. El Catàleg de Serveis 2014, amb un pressupost de 53,9 MEUR, incrementa els recursos en un 32% respecte de l'any passat. Joaquim Ferrer va afirmar que “ens hem adaptat a la realitat social actual i, per això, la major part del pressupost està destinat a programes que relacionats amb els temes socials, de foment de l'ocupació i de gestió del territori”. Concretament, més del 50% del pressupost del Catàleg (28,8 MEUR) es destinarà a l'Àrea d'Atenció a les Persones, i més del 27% del pressupost total (14 MEUR) es concentrarà en els recursos de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local.
Vilafranca del Penedès, 19 de febrer de 2014
 

Destaquem