Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA DIPUTACIÓ HA PACTAT LES PRIORITATS D’INVERSIÓ AMB ELS ALCALDES DE L’ALT PENEDÈS

Avui dimecres, dia 6 de juliol, s’han celebrat a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès les meses de concertació de la Diputació de Barcelona amb 15 ajuntaments i el Consell Comarcal.

 

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el diputat adjunt de Turisme, Pere Regull, s’han reunit individualment amb els alcaldes i regidors de Font-rubí, la Granada, Mediona, Pacs del Penedès, Sant Martí Sarroca, Santa Fe del Penedès, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, el Pla del Penedès, Sant Quintí de Mediona, les Cabanyes, Torrelles de Foix, Puigdàlber i Gelida i amb el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, per acordar quines seran les prioritats inversores per a aquest mandat municipal.

 


Tots els ajuntaments havien fet arribar prèviament t les seves sol·licituds a través del Portal de Tramitació i la Diputació n’havia valorat la viabilitat. Avui s’han acordat les preferències de cada municipi i s’han decidit els ajuts econòmics que la Diputació atorgarà a cada projecte.


L’àmbit prioritari de cooperació de la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació són les noves inversions que fomentin la diversificació econòmica, però també s’han acordat recursos per a despesa corrent, manteniment i reposició d’inversions anteriors, prestació de serveis públics i actuacions per garantir la cohesió social. Els recursos econòmics es distribueixen en base al nombre d’habitants de cada municipi, la capitalitat, el territori, la previsió sobre l’assoliment dels objectius marcats per cada ajuntament, les necessitats plantejades i l’anàlisi dels costos. Són prioritaris els projectes mancomunats o impulsats entre diverses administracions.

 

Pel que fa al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Diputació finançarà 3 grans projectes inclosos a les Meses de concertació del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019: el manteniment de la xarxa bàsica de camins rurals (400.000 €), la integració paisatgística de polígons industrials (100.000 €) i la integració paisatgística de rotondes interurbanes (100.000 €). També farà una aportació de 150.000 € que es destinaran a millorar alguns serveis que presta el Consell Comarcal.


Vilafranca del Penedès, 6 de juliol de 2016
 

Destaquem