Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA GRANADA VA ACOLLIR LA TROBADA DE CORDA DE LES ESCOLES DE MÚSICA DE LA VEGUERIA PENEDÈS

El dissabte 21 de febrer, el Centre Cívic de la Granada va acollir la 6a Trobada de Corda de les escoles de música de les comarques de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf, vinculades a l’Associació Catalana d’Escoles de Música.
LA GRANADA VA ACOLLIR LA TROBADA DE CORDA DE LES ESCOLES DE MÚSICA DE LA VEGUERIA PENEDÈS
Foto: Pep Bonet

 

Enguany l’amfitriona era l’Escola de Música de l’Alt Penedès i la trobada es va celebrar en una de les seves seus, la Granada. 178 alumnes de les escoles de música Clau de Sons, de Vilafranca; el Retiro, de Sitges; les escoles municipals de música d’Igualada, Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Llorenç del Penedès, el Vendrell, Vilanova i la Geltrú i Sitges, i l’Escola de Música de l’Alt Penedès, van participar en aquesta trobada d’instruments de corda.

Els alumnes van formar una macroorquestra integrada per 108 violins, 21 violes, 48 violoncels i 12 contrabaixos. Al llarg del matí van assajar quatre peces que van oferir en forma de concert de clausura: “Las Marionas”, una dansa barroca arranjada per Jordi Gironès i dirigida per David Andújar, professor de l’escola de música Clau de Sons de Vilafranca; “Ye Banks and Braes”, una dansa escocesa escrita per Robert Burns el 1791, arranjada i dirigida per Neus Carles, professora de l’Escola de Música de l’Alt Penedès; “El Xotis de la Relliscada”, arranjat per Eduard Mañé i dirigit per Jaume Safont, professor de l’Escola de Música del Vendrell, i finalment una peça creada expressament per a l’ocasió per Xavier López, la “Pop Song”, que va dirigir el professor de l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Vilanova i la Geltrú, Daniel Gil. El concert va comptar amb la col•laboració del bateria Miquel Portet, professor de l’Escola de Música de l’Alt Penedès.

Vilafranca del Penedès, 23 de febrer de 2015
 

Destaquem