Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA IGP GALL DEL PENEDÈS A LA FIRA ALIMENTÀRIA 2016

Dos restaurants de l’Alt Penedès i una criadora de Gall del Penedès van participar a “The Alimentaria Experience”, l’espai de la fira on tenen lloc diferents experiències gastronòmiques i demostracions culinàries.

 

Del 25 al 28 d'abril es va celebrar a Barcelona la Fira Alimentària 2016. Aquesta fira és un centre de negocis internacional per a tots els professionals de la indústria de l'alimentació, les begudes i la gastronomia i un gran aparador de les tendències alimentàries i les novetats industrials. Alimentària posa en valor la gastronomia i la restauració com els grans aliats del sector dels aliments i les begudes a l'hora de promocionar la varietat i la qualitat dels seus productes.

Per tal de donar a conèixer i promocionar la IGP Gall del Penedès, el dilluns 25 d’abril els restaurants El Racó de la Calma (Vilafranca del Penedès) i La Fonda Neus (Sant Sadurní d’Anoia), juntament amb la criadora de Gall del Penedès M. Antònia Udina, de la Granja Rural d’Espitlles (Santa Margarida i els Monjos), van participar a “The Alimentaria Experience” amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

 

 

 

Els restaurants van elaborar dos plats amb Gall del Penedès: “Amanida de Gall del Penedès en escabetx amb olives negres”, cuinat per Xavier Arnan, del Racó de la Calma, i “Gall del Penedès al cava”, cuinat per Núria Carbó, de La Fonda Neus. Les preparacions i degustacions van anar acompanyades per les explicacions de M. Antònia Udina sobre les característiques diferencials de la criança i de la carn del Gall del Penedès. Els tastos d’ambdós plats van ser maridats amb vi Cabernet Sauvignon oferts per la DO Penedès.

Les tres empreses participants formen part del projecte “El Penedès, tasta’l”, del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que té com a objectiu promocionar i donar a conèixer els Productes de la Terra a través dels restaurants del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès.

Vilafranca del Penedès, 27 d’abril de 2016
 

Destaquem