Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA PACIFICIACIÓ DE LA CARRERADA ENTRE GUARDIOLA DE FONT-RUBÍ I LES CABANYES

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha estat el promotor d’aquest projecte experimental, amb la col·laboració dels ajuntaments de les Cabanyes, Font-rubí i Vilobí del Penedès i amb el suport de la Diputació de Barcelona

El divendres 28 de juliol el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va presentar aquest projecte que vol recuperar el camí de la Carrerada per a l’ús preferent de bicicletes, patinets i vianants.

L’objectiu d’aquesta actuació és pacificar el trànsit entre els diferents municipis limitant la velocitat a 40 km/h i promoure una mobilitat més sostenible.

L’actuació ha consistit en el condicionament d’una via pavimentada i ciclable d’entre 4 i 4,5 metres d’amplada, que transcorre durant 6 km entre els nuclis de Guardiola de Font-rubí, Vilobí del Penedès i les Cabanyes.

Xavier Lluch va explicar que s’ha escollit aquest tram de la Carrerada perquè transcorre paral·lel a un tram de carretera comarcal (BV-2127), per la qual cosa els 300 vehicles a motor que utilitzen habitualment el camí de la Carrerada poden optar per circular a la velocitat habitual per la carretera. “És un tram experimental a Catalunya, però camins com aquests n’hi ha a molts països d’Europa. El camí pot anar canviant i adaptant-se segons les necessitats de les persones usuàries. Volem que els veïns l’utilitzin per anar a treballar o estudiar a Vilafranca, en bicicleta, patinet o caminant, i per sortir a passejar, i també volem atraure més cicloturistes a la comarca”.

El nou camí de la Carrerada està dissenyat amb un únic carril central per a tots dos sentits de circulació per on circulen els vehicles a motor, i dos vorals laterals (un en cada sentit) per a les bicicletes i els vianants.

Tenen prioritat les persones que utilitzen els vorals, i els vehicles a motor només els poden envair extremant les precaucions. Els vorals són amples (un metre i mig) perquè estan pensats per a persones usuàries poc experimentades i per garantir la visibilitat a les corbes.

Al llarg de tot el tram de camí, s’han senyalitzat els vorals amb línies blanques, s’han afegit trams de catifa vermella cada 150 metres i s’han actualitzat les senyalitzacions que ja hi havia. També s’han creat senyals a les entrades i els encreuaments de la via per indicar la prioritat de vianants i bicicletes.

Vilafranca del Penedès, 2 d’agost de 2023

Imatges relacionades

Destaquem