Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA PRESIDENTA DEL PARLAMENT DE CATALUNYA VA VISITAR EL CONSELL COMARCAL

Anna Erra vol treballar perquè les administracions locals se sentin part de la institució que representa la sobirania del poble de Catalunya

El divendres 2 de febrer, la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, va fer una trobada amb consellers i conselleres comarcals. És la segona vegada que un president del Parlament visita el Consell Comarcal de l’Alt Penedès; la primera va ser l’any 1991, durant la primera legislatura i quan el Consell Comarcal encara no tenia seu pròpia.

El president, Xavier Lluch, li va exposar “algunes de les singularitats de l’Alt Penedès que fan que sigui una comarca que dona sentit i raó de ser als consells comarcals: 27 municipis, 23 dels quals amb menys de 5.000 habitants i 7 amb menys de 1.000. La majoria de municipis, amb pobles petits, urbanitzacions, barris i masies dispersos”.

Treballant conjuntament amb el Consell Comarcal, molts d’aquests municipis petits poden disposar d’uns serveis que no podrien prestar de manera individual (Serveis Socials, Joventut, Escola de Música, Transport escolar, Serveis Tècnics, Arxiu, Habitatge, Promoció turística, Promoció econòmica, etc.). També poden participar en projectes finançats amb fons europeus que, per la complexitat de la gestió, quedarien fora del seu abast.

Xavier Lluch va explicar que “el nostre objectiu és preservar la identitat de la comarca fent front a grans reptes com: els interessos especulatius, la supervivència de la viticultura o la sequera”. Lluch va afirmar que “la voluntat del Consell Comarcal és aprofundir aquesta forma de governança, per donar resposta a les necessitats de la gent de la comarca tot col·laborant amb els ajuntaments”. Per aquest motiu, va demanar que la presidenta del Parlament traslladi al Govern de la Generalitat que “cal reconèixer la tasca que fan els consells comarcals garantint-los un finançament suficient”.

Anna Erra va explicar que volia acostar la institució del Parlament de Catalunya a les administracions locals i a la ciutadania en general: “M’agrada voltar pel territori per conèixer i traslladar als grups parlamentaris les diferents necessitats i que ells facin el que calgui”.

Pel que fa al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Erra va afirmar que es fa “una gran feina d’estar al costat dels municipis i, sobretot, de lideratge. (...) Tots compartim la voluntat de fer una Catalunya equilibrada, ben connectada i on la gent pugui quedar-se a viure als seus pobles”.

Anna Erra va obsequiar el Consell Comarcal amb una reproducció numerada de la senyera que llueix al Parlament de Catalunya “perquè us sentiu part del Parlament del nostre país i de la Història de Catalunya”.

 Visualitza el vídeo de la visita en el següent enllaç.

Vilafranca del Penedès, 5 de febrer de 2024

Imatges relacionades

Destaquem