Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA RESTAURACIÓ DEL CASTELLOT INAUGURA LES OBRES DEL FEDER PENEDÈS 360º A L’ALT PENEDÈS

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès destinarà 1.088.000 € de recursos dels Fons europeus FEDER a cofinançar 20 actuacions de millora en espais d’interès turístic i enoturístic per incrementar el potencial global de la comarca com a destinació turística i enoturística cultural de referència.

 

El dilluns 26 de febrer, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, i l’alcalde de Castellví de la Marca, Xavier Ramos, van anunciar en roda de premsa l’inici de les obres de restauració del Castellot, que donen el tret de sortida a les 20 actuacions que es duran a terme fins a 2020 a tota la comarca.

 

 

 

Xavier Lluch va explicar que el projecte té com a objectiu promocionar econòmicament l’Alt Penedès a través del turisme i que per a això es duran a terme actuacions per adequar, millorar i conservar el patrimoni natural, i per rehabilitar i posar en valor el patrimoni històric i cultural. “Sense el paraigua del Consell Comarcal aquest projecte no hauria estat possible, però les obres que es faran a cada municipi són les que ha decidit cada ajuntament. Són projectes molt diversos entre si, i el Consell Comarcal els anirà licitant en funció de les possibilitats econòmiques de cada ajuntament, que té el compromís d’aconseguir el 50% del finançament necessari per poder-les executar”.

Xavier Ramos va explicar que “segons els darrers treballs arqueològics duts a terme per un grup de recerca de la UAB, el Castellot va ser construït a l’alta Edat Mitjana (a finals del s. X o principis del s. XI) (...) L’Ajuntament de Castellví de la Marca va comprar els terrenys a un particular el febrer de 2017, amb l’objectiu de poder restaurar el Castellot, fer-lo visitable i recuperar un símbol del municipi i del Penedès”.

 

 

 

Les obres de restauració de la torre de guaita tindran un cost de 168.000 € i finalitzaran abans de l’estiu. En fases posteriors, l’Ajuntament vol restaurar també la capella, l’edifici del castell i les muralles. “La restauració de la torre li retornarà l’alçada original i hi haurà una escala interior per accedir a la part més alta, des d’on es pot veure la plana del Penedès i fins al mar”.

Vilafranca del Penedès, 28 de febrer de 2018
 

Destaquem