Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA VIII CURSA SOLIDÀRIA PAÍS DEL CAVA VOL SEGUIR CREIXENT

La cursa es farà el 26 d’octubre i recollirà fons per la Marató de TV3

 

La Confraria del Cava, juntament amb l’empresa Octagon Esedos, va presentar ahir dimecres dia 8 d’octubre, la vuitena edició de la Cursa Solidària País del Cava, que tindrà lloc el proper 26 d’octubre. La iniciativa, que es va posar en marxa ara fa vuit anys, manté per aquest any els mateixos objectius que els anys anteriors: donar a conèixer el món del cava i alhora col•laborar amb una causa solidària com és la Marató de TV3, que enguany recollirà fons per investigar les malalties del cor.
L’activitat es va presentar a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en un acte que va comptar amb la presència del president de la Confraria del Cava, Antoni de la Rosa; el conseller comarcal d’Esports, Xavier Rojo; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, i el director tècnic de la cursa, Francesc Osuna.
Tant la Confraria del Cava com Octagon Esedos s’han marcat també per aquest any un objectiu ambiciós, que és arribar als 2.000 corredors, els mateixos que van participar en aquesta iniciativa ara fa tres anys. En la passada edició, gràcies a la cursa es van poder recollir més de 15.000 euros per la Marató (la Confraria és cada any una de les entitats de Catalunya que fa una aportació més generosa a aquesta causa), gràcies als 1.700 corredors que hi van participar.

Una de les novetats de la cursa d’aquest any és l’hora de sortida, que s’ha avançat respecte dels anys anteriors. En aquesta ocasió la carrera començarà a les 10 del matí a la rambla Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès, i recorrerà els poc més de 13 quilòmetres que separen la capital de l’Alt Penedès de Sant Sadurní d’Anoia. Com és habitual, mantenint el caràcter familiar de la iniciativa, està previst que es pugui cobrir aquesta distància amb un màxim de 3 hores. També enguany hi haurà tres punts d’avituallament durant el trajecte, que s’ubicaran als municipis d’Avinyonet del Penedès, La Granada i Sant Sadurní.
Per aquesta vuitena edició es manté el servei de bus que traslladarà gratuïtament els corredors que es vulguin desplaçar des de Sant Sadurní fins a Vilafranca, per prendre part en la sortida, com els que vulguin tornar a la capital penedesenca un cop finalitzada l’activitat. També es mantenen els serveis de dutxa i vestidors, que s’instal•laran a la zona esportiva de Sant Sadurní, i el de fisioterapeuta, que s’oferirà en col•laboració amb Serveis Mèdics Penedès.

El preu per a inscriure’s és de 10 euros, que es destinaran íntegrament a la Marató de TV3. Els que hi vulguin participar ho podran fer apuntant-se a la pàgina web https:www.runedia.com/inscripcio/20140846. Les inscripcions es tancaran el 23. Aquest any s’han ampliat les possibilitats de recollida dels dorsals, que es podran passar a buscar el 24 d’octubre a la seu del Patronat de Turisme de Sant Sadurní, i un dia després a la seu d’enoturismePenedès a Vilafranca, i en una carpa que s’ubicarà a la rambla Sant Francesc, davant del Casino.
A més del premi habitual, que entrega a l’home i la dona més ràpids el seu pes en cava, aquest any també es manté el Memorial Pitu Cols, membre destacat de la Confraria del Cava durant 24 anys que va morir l’any 2012. Aquest premi, patrocinat pel també confrare de l’entitat, Tomàs Salvador, guardonarà el participant més jove i el més veterà de la cursa. Segueix un any més el Premi Avinyonet del Penedès, que fomenta la participació a la cursa amb disfressa. L’Ajuntament de Subirats també patrocinarà un premi aquest any, que consistirà en el sorteig de paquets enoturístics entre tots els que participin a la cursa.

Aquest any tots els participants rebran un diploma commemoratiu de la seva participació en aquest acte. A més, els que ho vulguin podran comprar per 6 euros la samarreta de la cursa a la mateixa pàgina web on es faran les inscripcions.
Als col•laboradors de la Cursa Solidària (entre els quals hi ha els mitjans comarcals i els diaris El Periódico i l’Sport) s’hi ha sumat enguany l’emissora RAC 105 que farà promoció de la iniciativa a través d’antena i de les xarxes socials.
Vilafranca del Penedès, 9 d’octubre de 2014
 

Destaquem