Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'ESCOLA DE MÚSICA DE L’ALT PENEDÈS COMPLEIX 15 ANYS

Per celebrar-ho, el diumenge 22 de maig més de 100 alumnes van protagonitzar el Concert de Formacions que es va fer al teatre d’El Centre de Sant Martí Sarroca

L’acte va reunir al voltant de 500 persones tot i que va canviar d’ubicació a última hora per les altes temperatures previstes (s’havia de celebrar a l’aire lliure dins el recinte del Castell de Sant Martí Sarroca).

Els alumnes van actuar agrupats en les formacions intermunicipals que són l’emblema de l’Escola: Orquestra de guitarres i baixos, Ensemble de flautes, Orquestra de Corda, Orquestra simfònica de joves, Jazz Band i Xaranga. Cada formació està integrada per alumnes de diferents aules dels 21 municipis en conveni amb l’EMAP.

Sònia Jansà, regidora d'Ensenyament i Cultura de Sant Martí Sarroca, va afirmar que era un privilegi tenir l'EMAP al seu municipi i que els nens i les nenes puguin formar part de conjunts instrumentals com la Xaranga. Josep M. Padullés, alcalde de Sant Martí, va posar en valor la missió de l'EMAP d'apropar la formació musical de qualitat als nens i nenes dels pobles petits.

Albert Tort, conseller d'Ensenyament del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va expressar la satisfacció de veure créixer el projecte de l’EMAP fins al punt que avui hi ha gairebé 500 alumnes matriculats i l’escola està present a 21 municipis. També va presentar l’EMAP com una eina de vertebració i cohesió del territori i va destacar la manera com va superar el període de la pandèmia i la bona gestió que se'n va fer. Sílvia Romera, directora de l'escola, va fer un repàs a 15 anys de projecte, va agrair a tots els implicats la seva col·laboració i va presentar el nou logotip que l’EMAP farà servir a partir d’ara.

Després de les diferents actuacions, que van despertar l'admiració del públic, Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, va tancar l’acte i va ratificar el compromís amb aquest projecte educatiu del qual el Consell Comarcal se sent tan orgullós.

Per al tancament del curs escolar 2021-2022, l’EMAP prepara dos concerts més: la Cantata de Sensibilització i Iniciació dels més petits, que es farà el dissabte 28 de maig, a les 12 del migdia, a Torrelavit, i el concert dels conjunts vocals, que es farà el dissabte 11 de juny, a les 6 de la tarda, a la Granada.

Vilafranca del Penedès, 24 de maig de 2022

 

Destaquem