Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LLIURAMENT DELS PREMIS COMARCALS DE TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT DE L’ALT PENEDÈS

El Servei d’Ensenyament del Consell Comarcal i l’associació La Llar de la Recerca organitzen aquests premis per fomentar i visibilitzar el valor divers i plural que aporten les persones joves amb els seus treballs

El divendres 28 de juny es va celebrar a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès el lliurament dels “II Premis comarcals de treballs de recerca de batxillerat de l’Alt Penedès”. La participació estava oberta a l’alumnat de tots els instituts de la comarca i es podien presentar treballs de recerca en les 5 modalitats de Batxillerat: artístic, científic, humanístic, social i tecnològic.

En total es van presentar 26 alumnes dels instituts de Gelida, el Foix (Santa Margarida i els Monjos), l’Alt Foix (Sant Martí Sarroca), Sant Sadurní d’Anoia, Alt Penedès (Vilafranca), Eugeni d’Ors (Vilafranca) Milà i Fontanals (Vilafranca), Institut Nou (Vilafranca) i de l’Escola Montagut (Vilafranca), el Col·legi Sant Josep (Sant Sadurní) i l’Escola Intermunicipal (Sant Sadurní).

L’acte el va conduir la periodista Imma Pulido, que va felicitar tots els i les alumnes per la feina feta i per l’esforç i l’originalitat en la redacció dels seus treballs.

El conseller comarcal d’Ensenyament i vicepresident del Consell Comarcal, Albert Tort, va destacar la riquesa que suposa per al territori tenir persones joves preparades i amb ganes de seguir creixent. I va felicitar les famílies i els centres educatius pel suport que han ofert als estudiants que lliurement han volgut aprofundir en temes que responen als seus interessos personals.

Tot seguit, el president de l’Associació La Llar de la recerca, Gerard Ferret, va presentar la feina que es fa des d’aquesta associació penedesenca per ajudar les persones joves a desenvolupar els seus treballs d’investigació, des de l’ESO fins a la universitat.

Abans del lliurament dels premis, es va projectar un vídeo resum amb les presentacions que tots els alumnes havien enregistrat quan van presentar els seus treballs a concurs.

El jurat d’aquesta edició estava format pel conseller d’Ensenyament del Consell Comarcal, 2 representants de l’associació La Llar de la Recerca i 7 docents dels centres participants.

Les 6 persones guanyadores d’aquesta edició van ser: Carla Queraltó, de l’Escola Montagut, amb el treball “René Magritte, els enigmes d’un món surrealista” (modalitat artística); Joel Casal, de l’Institut Alt Penedès, amb el treball “Iesso, excavació d’una ciutat romana” (modalitat humanística); Èric Beumala, de l’Escola Montagut, amb el treball “Pla de renovació integral de les xarxes socials de Sercom, SL” (modalitat social); Berta Soriano, de l’Institut Eugeni d’Ors, amb el treball “Disseny d’un carril cicloturístic a la comarca de l’Alt Penedès per millorar la xarxa actual” (modalitat tecnològica), i van compartir el premi de la modalitat científica Laia Reyes, de l’institut Gelida, amb el treball “Estrelles variables”, i Maria Fernández, del Col·legi Sant Josep, amb el treball “La supervivència de les pacients amb càncer de mama”.

El premi per al treball guanyador de cada categoria era de 600 €; en el cas de la modalitat científica, el premi es va repartir entre les dues guanyadores d’aquesta modalitat. I tots els participants van rebre un diploma que acredita la seva participació.

Vilafranca del Penedès, 1 de juliol de 2024

Imatges relacionades

Destaquem