Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LLUÏSA MORET RESSALTA LA NECESSITAT D’IMPLANTAR ACCIONS “QUE GARANTEIXIN LA SUPERVIVÈNCIA I EL CREIXEMENT” DEL SECTOR VITIVINÍCOLA

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha destacat la importància de fer front a la lluita contra els efectes de la sequera, reivindicant el fet d’aconseguir “les inversions necessàries o un pla més global” a “curt, mitjà i llarg termini amb accions determinants que garanteixin la supervivència i el creixement” del sector vitivinícola, que és fonamental pel Penedès i pel país. 

Així ho ha dit durant la visita institucional que ha fet, aquest dimarts, a l’Alt Penedès on ha aprofitat la roda de premsa al Consell Comarcal de l’Alt Penedès per recordar que el govern que encapçala va assumir el compromís, des del primer moment, “de treballar conjuntament amb els 311 municipis, i quan parlem de municipis parlem d’alcaldes i alcaldesses però també de consells comarcals”.

Com a exemple d’això, la presidenta ha detallat que durant l’anterior mandat, la Diputació de Barcelona va distribuir ajuts econòmics a la comarca de l’Alt Penedès per un import total de 53.789.796,04 euros. Una xifra que se suma al fons extraordinari aprovat durant l’últim trimestre de l’any passat que ha permès destinar a la comarca un total de 4.166.265,06 euros.

Aquest fons impulsat per la corporació té l’objectiu de “donar suport als municipis i als consells comarcals per ajudar a finalitzar els exercicis comptables del 2023” i “impulsar la construcció dels pressupostos del 2024”, com ha explicat Moret.

La presidenta també ha ressaltat que el pressupost de la Diputació per aquest 2024 contemplen 9.485.528,26 euros pel que fa a subvencions nominatives previstes per aquest any que es concedeixen en règim de concessió directa i que tenen la finalitat d’ajudar “a transformar, ajudar a situar en el centre d’interès la prosperitat, el desenvolupament econòmic, l’activitat econòmica de la comarca, però també els drets socials dels veïns i veïnes, les polítiques que han de garantir aquests drets i la qualitat dels serveis públics”.

D’altra banda, el diputat d’Infraestructures i Territori de la Diputació, Sergi Vallès, ha repassat projectes que afecten a la comarca, com el programa de camins, el de recuperació de patrimoni o la lluita contra la sequera.

A més, també ha ressaltat la necessitat de treballar per conèixer “com podem seguir mantenint vivies les nostres vinyes”, a més d’explicar que la corporació ha “començat un estudi per tal d’avaluar totes les diferents possibilitats que té, de regadiu, la vinya”.

La visita a l’Alt Penedès ha començat aquest matí a la nau on es farà el projecte de la futura Biblioteca de la ciutat, on ha estat rebuda per l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Francisco Romero. També han visitat el Claustre de Sant Francesc i s’han desplaçat fins al VINSEUM on Moret s’ha trobat amb el seu president, Joan Tarrada. A l’Ajuntament ha signat el llibre d’honor, s’ha reunit amb l’alcalde i ha tingut una trobada amb l’equip de govern.

Destaquem