Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

MÉS DE 2,5 MEUR EN MILLORES DE CARRETERES I CAMINS DE L’ALT PENEDÈS

El president del Consell Comarcal i el conseller comarcal de Mobilitat van presentar les inversions en carreteres i camins que duran a terme la Generalitat, la Diputació, els ajuntaments i el mateix Consell Comarcal durant l’any 2014. L’obra més destacada és el desdoblament del carril d’accés a la rotonda que enllaça la C-15 amb la N-340 al terme municipal d’Olèrdola.

 

Francesc Olivella va explicar en roda de premsa que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès reprèn el Pla de Camins que va començar l’any 1992 i que, al llarg d’aquest 21 anys, ha permès arreglar 200 Km de camins rurals de la comarca. El pressupost per a l’any 2014 és de 1,5 MEUR i es destinarà íntegrament a fer treballs de manteniment (eliminar flonjalls, evitar despreniments, corregir els descalçaments de les cunetes, refer el paviment, fer apartadors, etc.): “no pavimentarem nous camins, sinó que mantindrem els camins ja asfaltats fa 5, 10 o 15 anys perquè puguin durar molt més”.

Olivella també va explicar que es destinaran 631.000 EUR a treballs de senyalització de camins turístics i enoturístics. En concret, se senyalitzarà el camí de la Via Augusta al seu pas per l’Alt Penedès (268.000 EUR), amb una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat; es farà una nova senyalització Enoturística (163.000 EUR), finançada per la Diputació de Barcelona, i s’ampliarà la senyalització de les rutes verdes de l’Alt Penedès (200.000 EUR), amb càrrec al Pla de Senyalització Turística de Catalunya dins l’àmbit de la DO Penedès finançat per la Diputació de Barcelona. La nova senyalització de les rutes verdes de l’Alt Penedès enllaçarà el tram de Vilafranca-Les Cabanyes-Pacs-Olèrdola amb les rutes del “Camí del Riu” (Bitlles) (25 Km), “El Camí” (de la Carrerada) (40 Km) i el “Camí del Foix” (25 Km).

El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, i el conseller de Mobilitat, Jordi Bosch, van explicar també que s’havien reunit el dimecres 27 de novembre amb el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat, Javier Flores, i que els havia comunicat el compromís de la Generalitat de construir el segon carril d’accés a la rotonda que uneix la C-15 amb la N-340 en el terme municipal d’Olèrdola. Aquesta obra ha estat reclamada en diverses ocasions des del Consell Comarcal i des del Consell d’Alcaldes i no està inclosa encara dins l’esborrany de pressupostos de la Generalitat de 2014 que es van fer públics fa unes setmanes. L’accés a aquesta rotonda a través d’un únic carril provoca nombroses retencions a la N-340 que afecten els vehicles que venen des del sud i els vehicles de les persones que treballen als polígons de Sant Pere Molanta i Sant Cugat Sesgarrigues. Per evitar les retencions, alguns conductors fan servir camins rurals alternatius, que no estan pensats per suportar un volum de tràfic elevat i que no reuneixen les condicions de seguretat necessàries. Francesc Olivella va explicar que un factor important que ha dut la Generalitat a acceptar el compromís de fer l’obra dins l’any 2014 (amb una inversió d’entre 300.000 i 400.000 EUR) és la ubicació del punt de sortida de les ambulàncies comarcals (entre la rotonda de la C-15 i la rotonda del polígon de Sant Pere Molanta). Als problemes de retencions i de seguretat, s’hi afegia també el problema de les urgències sanitàries que demanava una solució urgent.

Vilafranca del Penedès, 2 de desembre de 2013

 

Destaquem