Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

MICROCRÈDITS PER A L’EMPRENEDORIA I LA INCLUSIÓ SOCIAL

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Fundació Pinnae han signat un conveni de col•laboració per al foment de la inserció sociolaboral a través de l’autoocupació i l’emprenedoria.

 

Avui dimarts, el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, i el president de la Fundació Pinnae, Martí Solé, han signat un conveni que estableix el marc d’actuació d’ambdues institucions en el programa Genera. Aquest programa promou i facilita oportunitats per a les persones en l’àmbit de la inserció sociolaboral, l’autoocupació i el desenvolupament del seu esperit emprenedor.

L’estratègia del programa es basa en crear una xarxa de complicitats formada, en primer lloc, per les entitats del tercer sector o vinculades a la promoció de l’autoocupació i de l’emprenedoria (com el Consell Comarcal); en segon lloc, amb la participació d’empreses privades, acollint-se a la seva Responsabilitat Social Corporativa, i, en tercer lloc, amb l’acompanyament personal dels usuaris mitjançant el programa de voluntariat.

Des de l’Àrea de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’analitzarà la viabilitat dels projectes presentats pels emprenedors, se’ls ajudarà a elaborar el seu pla d’empresa i es presentarà un informe de viabilitat a la Fundació Pinnae. També es farà un seguiment i un control de cadascun dels projectes que siguin informats favorablement .

La Fundació Pinnae facilitarà la relació i les sinèrgies entre l’empresa privada i l’Administració, reunirà un equip de voluntaris per oferir suport als emprenedors i mantindrà una línia de microcrèdits per als projectes presentats des del Consell Comarcal. Un comitè d’aprovació analitzarà cadascuna de les propostes de finançament i valorarà el risc de cada projecte.

Francesc Olivella ha afirmat que “es tracta d’ajudar a fer realitat els projectes dels emprenedors, com ja estàvem fent des de fa anys” i Martí Solé ha desitjat “que doni molts i bons fruits en forma de llocs de treball”.

El programa Genera compta amb el suport de les institucions europees a través del conveni signat entre el Fons Europeu d’Inversions i la Fundació Pinnae.

Vilafranca del Penedès, 6 de maig de 2014


 

Destaquem