NEIX LA BOTIFARRA D'OU AMB ROSTIT D'ÀNEC MUT DEL PENEDÈS, UNA INNOVACIÓ GASTRONÒMICA PER DIJOUS GRAS
L’empresa d’embotits d’autor Ca l’Estevet d’Ordal (Subirats) amb la col·laboració de l’empresa Cal Padrí (Aviram Família Olivella Cruz) de La Múnia (Castellví de la Marca), criadors d’Ànec mut del Penedès i restauradors, s’han unit per elaborar la botifarra d’ou amb rostit d’Ànec mut del Penedès amb prunes i pinyons, coincidint amb dijous Gras i la setmana de Carnaval.
Dos productes arrelats al nostre territori amb un valor gastronòmic i un procés d’ elaboració artesanal i amb unes matèries primeres de qualitat, han fet que la botifarra d’ou amb rostit d’Ànec mut del Penedès hagi estat premiada en la 10a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana, organitzat per la Confraria del Gras i el Magre, juntament amb la Fundació Oficis de la Carn i el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers de Catalunya.
El concurs té com a objectiu promoure, fomentar i destacar els oficis vinculats a la carn i els productes carnis a Catalunya i alhora fomentar la innovació i la creativitat en els productes elaborats pels artesans del nostre país.
Segons Enric Rosell de Ca l’Estevet s’ha volgut incorporar el rostit d´ànec mut. Un plat arrelat a la comarca i un dels més populars i festius de la cuina catalana. “Des del moment que vam decidir presentar-nos, teníem molt clar que volíem integrar un producte gastronòmic i de territori dins la botifarra d´ou, per això vam demanar la col·laboració de Cal Padrí , reconeguts criadors d´Ànec mut del Penedès i grans prescriptors de la cuina de proximitat al seu restaurant situat a la Múnia”.
Els punts de venda es poden consultar a la pàgina web de Ca l’Estevet.
Xarxa de productes de la Terra
El Consell Comarcal forma part des del 2010 del programa Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, que agrupa empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat. L’objectiu de la xarxa és enfortir aquest teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat.
Vilafranca del Penedès, 26 de febrer de 2025