Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NOU CALENDARI DE “PRODUCTES DE LA TERRA” I PROPOSTES DE LA “CUINA D’HIVERN”

El Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme i l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès han dut a terme dues noves accions de promoció dels “Productes de la Terra”.

El dilluns 16 de desembre es va presentar el 8è calendari editat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i basat en els productes agroalimentaris característics del Penedès.

La consellera comarcal de Promoció Econòmica i Productes de la Terra, Susanna Mèrida, va explicar que l’experiència d’editar el calendari té molt bona acollida entre els elaboradors, els restauradors i la ciutadania en general. “Enguany hem volgut posar en valor la cervesa artesana, un producte de qualitat en el qual fa molt de temps que es treballa a la comarca i que gràcies a la Fira de la Cervesa Artesana de Mediona és cada cop més conegut”.

El calendari s’ha fet amb la col·laboració de les empreses elaboradores de la comarca: Ales Agullons (Mediona), Beer Cat (Vilafranca del Penedès), Cervesa Espiga (Sant Llorenç d’Hortons), Cerveses Bripau (Sant Pere de Riudebitlles) i La Castellera (Vilafranca del Penedès).

Carles Rodríguez i Montse Virgili, promotors de la Fira de Mediona i propietaris d’Ales Agullons, van explicar que “nosaltres fa 18 anys que fem cervesa artesana. Vam començar la fira amb 4 elaboradors i ara som 80, la majoria empreses catalanes. (...) La cervesa acompanya molt bé els àpats, perquè l’acidesa de la cervesa dilueix el greix del menjar i el fa més lleuger”.

Isaac Ruana, de Cervesa Espiga, va dir que “tothom coneix el Penedès com a comarca vitivinícola i gràcies a la Fira de la Cervesa se’l comença a conèixer també com a comarca cervesera. Igual que hi ha moltes persones que fan vins i caves a casa seva, hi ha també moltes persones que fan cervesa artesana. No és una moda; la cervesa ha vingut per quedar-se”.

Lucy Green, de l’empresa Beer Cat, va explicar que “un dels plats del calendari està elaborat amb Black Irish, una típica cervesa irlandesa homenatge al propietari de l’empresa i una de les primeres cerveses que vam elaborar. Actualment fem 13 cerveses; algunes d’edició limitada”.

El calendari conté 6 receptes elaborades pels restaurants adherits al projecte “El Penedès, tasta’l”, que tenen com a ingredient la cervesa artesana. Cada recepta va acompanyada de la seva fotografia corresponent.

Núria Carbó, presidenta del Gremi de Restauració de l’Alt Penedès, va explicar que l’ús de la cervesa a la gastronomia penedesenca no és d’ara; fa temps que es fa servir com a ingredient en plats que van des dels entrants fins a les postres. “Per a cada plat hem escollit la cervesa adient. Si la cervesa té massa personalitat, taparia el plat”.

Al calendari hi ha també un llistat de les empreses que formen part de l’Associació d’Artesans Agroalimentaris del Penedès i dels restaurants adherits a “El Penedès, tasta’l”.

Els 2.000 exemplars editats pel Consell Comarcal s’han lliurat a aquestes empreses i restaurants per tal que els distribueixin entre els seus associats, clients i visitants. També es van distribuir calendaris a la Fira del Gall i a la Fira de Santa Llúcia de Vilafranca del Penedès.

Els plats de la “Cuina d’hivern” es podran degustar als 20 restaurants (9 més que l’any passat) que participen en la 4a edició de la “Cuina d’hivern”. Estaran a les cartes o als menús dels caps de setmana vins al 23 de febrer de 2020.

El fulletó informatiu de la “Cuina d’hivern” es repartirà als restaurants i a les oficines de Turisme i es pot descarregar des del web del Consell Comarcal.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va afirmar que “L’èxit de la nostra comarca ha de ser la generació de sinergies entre tots els productes. Quan anem pel món no només busquem una cosa, sinó unes quantes experiències juntes. El Penedès té diversos gustos”.

Vilafranca del Penedès, 23 de desembre de 2020

 

Imatges relacionades

Destaquem