Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NOU CALENDARI DE “PRODUCTES DE LA TERRA” I PROPOSTES DE LA “CUINA D’HIVERN”

El Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme i l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès han dut a terme dues noves accions de promoció dels “Productes de la Terra”.

 

El dimarts 18 de desembre es va presentar el 7è calendari editat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i basat en els productes agroalimentaris característics del Penedès.

La consellera comarcal de Promoció Econòmica i Productes de la Terra, Susanna Mèrida, va explicar que l’experiència d’editar el calendari té molt bona acollida entre els elaboradors, els restauradors i la ciutadania en general. “Enguany hem volgut posar en valor un producte molt important de la dieta mediterrània i característic de la comarca: l’oli d’oliva.

 

 

 

 

Les imatges de cada mes il·lustren les diferents fases del conreu de l’olivera i del procés d’elaboració de l’oli i han estat preses a dues empreses de Font-rubí: Molí d’Oli Josep Lluch i Molí d’Oli Ca la Madrona”. Aquestes empreses van estar representades a la roda de premsa per Pere Lluch i Antoni Lluch, respectivament, que van explicar que la collita d’olives de 2018 ha estat més escassa de l’habitual per la manca de pluges durant l’any 2017 i que això ha produït un oli afruitat i de poca acidesa. Amb tot, els preus de venda es mantenen estables.

Aquestes imatges van acompanyades de textos explicatius i de receptes elaborades pels restaurants que participen en el projecte “El Penedès, tasta’l” del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Com a novetat de disseny, s’han afegit al calendari els sants de cada dia.

 

 

 

 

 

Al calendari hi ha un llistat de les empreses que formen part de l’Associació d’Artesans Agroalimentaris del Penedès i dels restaurants adherits a “El Penedès, tasta’l”. Els 1.500 exemplars editats pel Consell Comarcal s’han lliurat a aquestes empreses i restaurants per tal que els distribueixin entre els seus associats, clients i visitants. També es van distribuir calendaris a la Fira del Gall i a la Fira de Santa Llúcia de Vilafranca del Penedès.

Núria Carbó, presidenta del Gremi de Restauració de l’Alt Penedès, va presentar les propostes que es podran degustar als 11 restaurants que participen en la 3a edició de la “Cuina d’hivern”, una oferta gastronòmica que estarà vigent fins al 24 de febrer de 2019.

 

 

 

Els plats de la “Cuina d’hivern” es podran degustar els caps de setmana a la carta o al menú, i durant la setmana previ encàrrec. El fulletó informatiu de la “Cuina d’hivern” es repartirà als restaurants i a les oficines de Turisme i es pot descarregar des del web del Consell Comarcal.
Anna M. Subirats, en representació de l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, va agrair l’oportunitat de participar en les accions de promoció del Consell Comarcal i va deixar constància que els clients venen a buscar els calendaris tan bon punt saben que han estat editats.

Vilafranca del Penedès, 2 de gener de 2019
 

Destaquem