Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PLAQUES SOLARS PER A LA SEU DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

La instal·lació de plaques fotovoltaiques i el canvi de l’enllumenat de l’edifici eren accions previstes al projecte FEDER 2014-2020 Eix prioritari 4 “Municipis compromesos amb la sostenibilitat”

Amb aquesta subvenció FEDER, el Consell Comarcal i 16 ajuntaments de l’Alt Penedès han cofinançat un conjunt d’actuacions destinades a millorar l’eficiència energètica, promoure la utilització d’energies renovables, disminuir les tones de CO2 que s’emeten a l’atmosfera i crear ocupació.

A la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’han instal·lat 76 plaques fotovoltaiques que generen una potència màxima simultània de 34 kW destinada a l’autoconsum (il·luminació i climatització). Aquesta instal·lació ha reduït la dependència energètica del subministrament d’energia convencional, tot i que se segueix recolzant en la xarxa ordinària.

També s’han substituït les lluminàries de tot l’edifici per d’altres més noves i eficients, amb tecnologia LED, que emeten menys CO2 a l’atmosfera. Tot plegat ha permès reduir aquestes emissions en 24.592 Kg anuals.

Les dues actuacions han fet possible reduir el consum elèctric de l’edifici d’un 30% i han propiciat un estalvi directe en la factura de l’electricitat, perquè el consum majoritari d’electricitat es fa en horari d’oficina i es correspon amb les franges horàries més cares. Per tot plegat, el Consell Comarcal té previst amortitzar la inversió en el termini de 5-7 anys.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques també ha estat subvencionada pel Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya 2020-2024 amb un import de 31.670,98 €

Les actuacions FEDER a l’edifici històric de Can Freixedas l’han convertit en un equipament públic més eficient i sostenible.

Vilafranca del Penedès, 24 de març de 2022

 

Imatges relacionades

Destaquem